Στο “κόκκινο” Καρδίτσα και Σέρρες – “Πρασίνισαν” Φωκίδα και Άρτα

Στο “κόκκινο” Καρδίτσα και Σέρρες – “Πρασίνισαν” Φωκίδα και Άρτα
Κόσμος με μάσκες Intime

Περιοριστικά μέτρα αναμένεται να ληφθούν για τις περιοχές αυτές οι οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και χαμηλού εμβολιασμού.

Στο επίπεδο 4 δηλαδή στο κόκκινο εντάσσονται και 2 ακόμη περιοχές, οι Σέρρες και η Καρδίτσα οποίες ανέβηκαν στο επίπεδο ετοιμότητας 4 λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, μετά την σημερινή αναθεώρηση του επιδημιολογικού χάρτη για τον κορονοϊό από την υποεπιτροπή των επιδημιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας. Η κατάσταση αυτή αναμένεται να επιβάλει περιοριστικά μέτρα σαν ένα μινι Lockdown όπως συμβαίνει ήδη και σε άλλες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να ανακοινωθούν έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού το αργότερο την Παρασκευή τα οποία θα ισχύσουν άμεσα.

Ειδικότερα στην Καρδίτσα, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 5/10 στο 0,74% καταγράφοντας εβδομαδιαίο κινητό μέσο όρο κρουσμάτων 29,1 ανά 100.000 κατοίκους. Επίσης στο 52,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 0,62% και ο κινητός μέσος όρος κρουσμάτων τα 28 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως. Επίσης η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 48%.

Στο “κόκκινο” με παράταση μέτρων παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Αντίθετα βελτιώθηκε σημαντικά η επιδημιολογική εικόνα σε Φωκίδα και Άρτα με τις συγκεκριμένες περιφέρειες να περνούν στο καλύτερο επίπεδο δηλαδή το “πράσινο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα