Μήνυση κατέθεσε ο καθηγητής που τον χτύπησε γονέας για μάσκα – Κύμα συμπαράστασης

Μήνυση κατέθεσε ο καθηγητής που τον χτύπησε γονέας για μάσκα – Κύμα συμπαράστασης
Eurokinissi

Μήνυση κατά του πατέρα - δράστη κατέθεσε ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση επειδή ζήτησε από το παιδί του να φορέσει μάσκα. Ανακοίνωση καταδίκης και στήριξης από τον εκπαιδευτικό κόσμο των Χανίων. Εντοπίστηκε από τις αρχές και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο ο γονέας.

Μήνυση κατά του δράστη που του επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά επειδή παρότρυνε το παιδί του να φορέσει μάσκα κατά την είσοδό του στο σχολείο κατέθεσε ο εκπαιδευτικός που το πρωί της Δευτέρας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.

Το περιστατικό βίας εκτυλίχθηκε στην είσοδο του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου των Χανίων, με τον γονέα του μαθητή να χτυπά τον καθηγητή, ο οποίος μάλιστα από τα χτυπήματα χρειάστηκε να μεταβεί και στο Νοσοκομείο Χανίων για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες.

Λίγο μετά, όπως αναφέρει το Zarpanews, το θύμα μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου και κατέθεσε μήνυση προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης του δράστη από της αρχές. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εντοπισμός του ήταν άμεσος, με τον εν λόγω γονέα να οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο.

Τηλεφώνημα από Κεραμέως

Για το συμβάν ενημερώθηκε και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η οποία μάλιστα καταδίκασε το περιστατικό με ανάρτησή της στο Facebook, τονίζοντας πως έχει ήδη ζητήσει από την Υπηρεσία να γίνει αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα ώστε να γίνουν οι περαιτέρω ενέργειες. Η ΥΠΑΙΘ, που ξεκαθάρισε πως τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές, είχε και τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον εκπαιδευτικό όσο και με τον διευθυντή του σχολείου.

Στο πλευρό του καθηγητή οι εκπαιδευτές των Χανίων

Παράλληλα, στο πλευρό του καθηγητή βρίσκεται όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος των Χανίων, με τους διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να καταδικάζουν την επίθεση και να δηλώνουν τη στήριξή τους προς τον εκπαιδευτικό με επίσημη ανακοίνωση:

“Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και οι διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας , ευρισκόμενοι σε τηλεδιάσκεψη σήμερα 14/9/2020 και ώρα 14:00, καταδικάζουμε το περιστατικό της επίθεσης και χειροδικίας σε βάρος συναδέλφου εκπαιδευτικού και μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας, που συνέβη σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου. Σε κάθε περίπτωση είμαστε δημόσιοι λειτουργοί, διευθυντές και εκπαιδευτικοί και σεβόμαστε τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ζητάμε από την πολιτεία την προστασία όλων των εκπαιδευτικών και εμάς των ιδίων στο χώρο εργασίας μας έτσι ώστε να ασκούμε απρόσκοπτα το έργο μας στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε”.

Ο Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων

Εμμανουήλ Τζανάκης

Οι Δ/ντες σχολείων Δ/θμιας Εκπ/σης

Γιώργος Αθανασάκης

Αντώνης Αθανασάκης

Δώρα Αθανασοπούλου

Διαλεχτή Αλεξούδη

Γιώργος Ανδρεδάκης

Στεφανία Αρετάκη

Ελένη Βαγιωνάκη

Δημήτρης Βλαχοδήμος

Ιωάννα Βουρεξάκη

Γιάννης Δαράκης

Σοφία Δασκαλάκη

Θοδωρής Ζαννής

Ειρήνη Καλαϊτζάκη

Ερασμία Καλαϊτζάκη

Γιώτα Καλοβρέκτη

Πέτρος Καπούλας

Ρένα Καρακίζου

Γιώργος Καρκάνης

Χρύσα Καρτσωνάκη

Σταύρος Κασιμάτης

Πάνος Κορακοβούνης

Ζαχαρίας Κουτουλάκης

Μανώλης Λεβεντάκης

Τόνια Μαζοκοπάκη

Μαρία Μαράκη

Ιωάννης Μαυρογένης

Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτου

Θωμάς Παναγιώτου

Βασιλική Πανδή

Αποστόλης Παπαγιάννης

Μίλτος Παπαγρηγοράκης

Στέλιος Παπαδάκης

Μανώλης Παπαδάκης

Χάρις Παπαευαγγέλου

Βασίλης Παπαστάμος

Μάρμπυ Πιμπλή

Ηλίας Πιτσιλαδής

Πέτρος Ποτετσιανάκης

Κώστας Σαμαράς

Ευαγγελία Σαρρή

Μανώλης Σημαντηράκης

Εμμανουήλ Τζανάκης

Γιάννης Φασαράκης

Μαρία Φλουρή

Αντώνης Χαραλαμπάκης

Θόδωρος Ψαράκης

Γιώργος Ψαράκης”

“Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να απομονώνονται”

Την επίθεση καταδίκασε και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, δηλώνοντας στο News 24/7: “Καταδικάζω απερίφραστα την ενέργεια του συγκεκριμένου γονέα. Τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να απομονώνονται και να καταδικάζονται από όλους τους φορείς αλλά και την ίδια την εκπαιδευτική. Ελπίζω αυτό το δυσάρεστο αυτό συμβάν να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Όλοι μαζί πρέπει να δείξουμε την αναγκαία υπευθυνότητα που επιβάλει αυτή η κατάσταση”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα