Μεταναστευτικό: Παγώνουν για μία εβδομάδα οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά

Ο υπουργός  Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης EUROKINISSI

Για μία εβδομάδα παγώνουν οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά για δημιουργία κλειστών δομών προσφύγων και μεταναστών, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης. Διορία στους νησιώτες να βρουν εκείνοι χώρους για τις δομές

Το πάγωμα της επίταξης εκτάσεων στα νησιά για τη δημιουργία των κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών,  για μια εβδομάδα, ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Στη συνέχεια, σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Μηταράκης ανέφερε οτι δίνει διορία μίας εβδομάδας στους νησιώτες να υποδείξουν εκείνοι χώρους ωστε να κατασκευαστουν οι κλειστές δομές.

 "Όλα έτοιμα για την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, ώστε να κλείσουν οι άναρχες ανοιχτές δομές και να επιταχυνθεί η πολιτική ασύλου και επιστροφών" προσθέτει ο κ. Μηταράκης.

Το θέμα των κλειστών δομών προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων των νησιωτών που έφτασαν μέχρι την Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση οι εκτάσεις που επιτάσσονται είναι οι εξής:

1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου.

2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου.

3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:

4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω.

5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου.

Ο χώρος στο Μανταμάδο όπου θα φτιαχτεί δομή για μετανάστες και είναι υπόγειο διοικητήριο του στρατού
Ο χώρος στο Μανταμάδο όπου θα φτιαχτεί δομή για μετανάστες και είναι υπόγειο διοικητήριο του στρατού ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

Στη Λέσβο, οι κάτοικοι της περιοχής Μανταμάδο, έστειλαν επιστολή στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, στα κόμματα, στους δημάρχους και στον στρατό. Σε αυτην περιέχεται απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας σύμφωνα με την οποία η επιταγμένη ζώνη για τη δημιουργία δομής για μετανάστες και πρόσφυγες στη θέση Καράβα - Καβακλή Μανταμάδου αποτελεί χώρο μεγάλης στρατιωτικής σημασίας που περιλαμβάνει σημαντικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network