Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Τελεσίγραφο σε ιερείς για εμβολιασμό ή αργία

Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Τελεσίγραφο σε ιερείς για εμβολιασμό ή αργία
Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος youtube

Με έγγραφο που απέστειλε στους ιερείς, ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος τους δίνει διορία μίας βδομάδας για να εμβολιαστούν. Διαφορετικά, θα τεθούν σε αργία.

Έγγραφο με το οποίο ζητά από τους ιερείς του να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα τεθούν σε αργία έστειλε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος.

Σύμφωνα με το έγγραφο, δίνει διορία μιας εβδομάδας στους ιερείς να κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου αλλιώς θα τεθούν σε αργία η οποία θα συνοδεύεται και με στέρηση του μισθού τους δίνει μέσω επιστολής που απέστειλε στους κληρικούς του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβος.

Πρόκειται για τον πρώτο Ιεράρχη που προχωράει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς πολλά είναι τα φαινόμενα κληρικών που αρνούνται να εμβολιαστούν, ή ακόμα προτρέπουν τους πιστούς να πράξουν το ίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεμβολίαστοι ιερείς στην Μητρόπολη Μυτιλήνης ξεπερνούν τους 30.

Στην ίδια “γραμμή” και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος

Την άποψή του ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας εξέφρασε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό». Αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 λέγοντας πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι που ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα