Μονεμβασιά: “Αν με αφήσουν τα παιδιά, θα σας πω” – Τι είπε ο 52χρονος δράστης

Μονεμβασιά: “Αν με αφήσουν τα παιδιά, θα σας πω” – Τι είπε ο 52χρονος δράστης
Εικόνα από το τροχαίο στη Μονεμβασιά spartanews.gr

Μια πρωτοφανή απάντηση έδωσε ο 52χρονος, που παρέσυρε και σκότωσε δύο ανθρώπους στην Μονεμβασιά, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το συμβάν.

Σοκ και ερωτηματικά συνεχίζει να προκαλεί το τροχαίο στη Μονεμβασιά, κατά το οποίο 52χρονος οδηγός σε κατάσταση αμόκ παρέσυρε και σκότωσε δύο ανθρώπους που επέβαιναν σε μηχανή.

Συγκεκριμένα ο δράστης, που σκότωσε δύο 77χρονους, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Σπάρτης. Ο ίδιος πήρε προθεσμία να απολογηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης. Η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του αφορά θανατηφόρο τροχαίο, ωστόσο φαίνεται να έχει μετατραπεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο 52χρονος φαίνεται να έλεγε μέχρι στιγμής ασυναρτησίες στους αστυνομικούς, ενώ υποστήριζε επανειλημμένως πως δεν τους είδε. Μια πρωτοφανή απάντηση έδωσε ο 52χρονος κατά την έξοδο του από το δικαστικό μέγαρο, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το συμβάν και απάντησε: «Εάν με αφήσουν τα παιδιά θα σας πω».

Κάποιοι λένε ότι φώναζε ο άνθρωπος κάτω από το σασί

Ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Σταύρος Χριστάκος μίλησε για το τραγικό συμβάν στον ΑΝΤ1: «Ένα αυτοκίνητο μπήκε στο μονόδρομο αντίθετα, με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έπεσε πάνω στο μηχανάκι με τους δύο ανθρώπους, τους έριξε κάτω, έβαλε τον ένα κάτω από το σασί τον έσερνε 200-250 μέτρα» λέει και συνεχίζει: «Κάποιοι λένε ότι φώναζε ο άνθρωπος κάτω από το σασί και κάποια στιγμή ξέφυγε».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μονεμβασιάς ο οδηγός αφού παρέσυρε το ένα θύμα, επέστρεψε μετά από λίγα λεπτά για να παρασύρει και το δεύτερο.

«Ξαναεμφανίστηκε με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα, πήγε στο συμβάν που έγινε το ατύχημα. Ο δεύτερος ηλικιωμένος ζούσε, είχε χτυπήσει μόνο το πόδι του. Δεν τον μετακίνησαν οι αστυνομικοί, ούτε οι κάτοικοι γιατί φοβήθηκαν μήπως ήταν επικίνδυνο και είχε καμία εσωτερική αιμορραγία. Τον έβαλε κι αυτόν κάτω από το όχημα και σε 150 μέτρα μέσα σε μια λίμνη αίματος ο άνθρωπος κατέληξε».

Το χρονικό του τροχαίου

Όλα εκτυλίχθηκαν περίπου στις 10 το βράδυ και ενώ ο δράστης που οδηγούσε ένα Ι.Χ. φορτηγό, περίπου στο 67ο χλμ. της επαρχιακής οδού Τάραψα-Μονεμβασιάς, λίγο έξω από την Μονεμβασιά χτύπησε ομόρροπα προπορευόμενη μοτοσικλέτα, με κατεύθυνση προς Μολάους, στην οποία επέβαιναν δύο 77χρονοι, τους έριξε με δύναμη κάτω και τους τραυμάτισε.

Ο 52χρονος συνέχισε να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα και με κατεύθυνση προς Νεάπολη, ενώ περιπολικό τον καταδίωκε. Σε μία στιγμή έκανε αναστροφή γύρισε πίσω προς Μονεμβασιά και εκεί είδε τον 77χρονο συνεπιβάτη αιμόφυρτο να κάθεται στην άκρη του δρόμου περιμένοντας το ασθενοφόρο και έπεσε με δύναμη πάνω του και τον αποτελείωσε στερώντας του κάθε πιθανότητα επιβίωσης. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα κατέληξε και εκείνος.

Ο δράστης συνέχισε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και άγνωστες προθέσεις προς την Μονεμβασιά και λίγο πριν τις ταβέρνες που ο κόσμος είχε ήδη σηκωθεί από τα τραπέζια ανήσυχος, κατάφεραν οι αστυνομικοί να βάλουν μπροστά του το περιπολικό, το οποίο εμβόλισε και ακινητοποιήθηκε, οπότε και κατάφεραν οι αστυνομικοί να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, πριν προλάβει να μπει στο χωριό με τον υπαρκτό φόβο να παρασύρει και άλλους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα