Μόρια: Κατασκευάζεται κέντρο Υγείας για τους αιτούντες άσυλο

Ο ελαιώνας δίπλα στο καμπ της Μόρια
Ο ελαιώνας δίπλα στο καμπ της Μόρια ANNA PANTELIA/MSF

Δομή εξέτασης και περίθαλψης ασθενών αιτούντων άσυλο δημιουργεί σε έκταση απέναντι από το ΚΥΤ το υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με χρηματοδότηση της ολλανδικής κυβέρνησης

Tη δημιουργία ενός μόνιμου ασφαλούς και σύγχρονου Κέντρου Υγείας, στη Μόρια όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται σήμερα διάσπαρτα αλλά και πρόχειρα σε διάφορους χώρους, ελπίζει ότι θα έχει ολοκληρώσει ως τις 20 Αυγούστου το Υπουργείο μετανάστευσης και Ασύλου, ώστε να εγκαινιαστεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά την τελευταία μέρα της επίσκεψης της στη Λέσβο, αναφέρει αποκλειστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας stonisi.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα, ειδικοί του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κατέληξαν σήμερα με ιδιώτες ιδιοκτήτες, σε συμφωνία ενοικίασης 25 στρεμμάτων ελαιώνα απέναντι από την δομή του ΚΥΤ. Με χρηματοδότηση της Ολλανδικής Κυβέρνησης θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες οι οποίες σύμφωνα με το νόμο δεν χρήζουν οικοδομικής άδειας εφόσον γίνονται από το Ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ήδη έχουν αγοραστεί και κατευθύνονται προς τη Λέσβο όλες οι προκατασκευασμένες κτηριακές εγκαταστάσεις ενώ η δομή θα περιλαμβάνει χώρους εξέτασης ασθενών, παροχής πρώτων βοηθειών και άλλων ιατρικών εργασιών ενώ θα υπάρχει και υποδομή βραχείας νοσηλείας.

Πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου επιβεβαιώνοντας τις παραπάνω πληροφορίες σημείωσαν ότι «πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης τους, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά και το Κέντρο Υγείας της πόλης. Θα βοηθήσει δηλαδή σημαντικά το δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας που είναι μήνες τώρα σε συναγερμό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid 19». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μόρια, Μετανάστες
SHARE: