#Μουέχουνπει: Το νέο hashtag που “σπάει” τη σιωπή – Τα θύματα εξομολογούνται

#Μουέχουνπει: Το νέο hashtag που “σπάει” τη σιωπή – Τα θύματα εξομολογούνται
Shutterstock

Θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης βρίσκουν "φωνή" και ένα βήμα -ανώνυμων- καταγγελιών μέσα από το Twitter, όπου μοιράζονται προσωπικά τους βιώματα.

Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου έχει δώσει μορφή χιονοστιβάδας στη σωρεία εξομολογήσεων πολλών ακόμη άλλων αθλητριών, καλλιτεχνών και όχι μόνο από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες όπου υπήρξαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή ενδεχομένως και κακοποίησης.

Ανάμεσα σε άλλα hashtags (#MeToo, #Δενείστεμόνες), τα τελευταία 24ωρα προστέθηκε ακόμη ένα, με ευρεία απήχηση σε διάστημα λίγων μόλις ημερών.

Το #μουεχουνπει δίνει φωνή και βήμα σε καταγγελίες, έστω και ανώνυμες, από θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης, όπου μοιράζονται εμπειρίες και κυρίως ατάκες που έχουν ακούσει στο παρελθόν, με σεξιστικό, προσβλητικό και ενοχλητικό περιεχόμενο.

Χρήστες του twitter εξομολογούνται προσωπικά βιώματα από στιγμές που παρενοχλήθηκαν σε διαφορετικά επίπεδα, σε εργασιακό ή άλλο περιβάλλον, με συχνά χυδαίες φράσεις, σε έξαρση γλωσσικού σεξισμού και υποτίμησης της έμφυλης ετερότητας.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα