Μπαίνουν στους λογαριασμούς των υπόλοιπων δικαιούχων τα 800 ευρώ

Μπαίνουν στους λογαριασμούς των υπόλοιπων δικαιούχων τα 800 ευρώ
Κλειστή καφετέρια στην Αγία Παρασκευή Eurokinissi

Ως την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ σε όσους κατέθεσαν τα δικαιολογητικά κατά τη δεύτερη φάση της διαδικασίας ή προχώρησαν σε διορθώσεις εκ των υστέρων.

Σχεδόν 106.000 είναι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ, οι οποίοι μέχρι την Τρίτη θα έχουν δει να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που δήλωσαν στην ειδική πλατφόρμα το έκτακτο επίδομα του Κράτους, ως οικονομική βοήθεια μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.

Πρόκειται για τη δεύτερη φάση της διαδικασίας και αφορά όσους εργαζόμενους τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής όταν αποφασίστηκε το lockdown της αγοράς εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού και κατέθεσαν εκ των υστέρων τα δικαιολογητικά τους ή διόρθωσαν λάθη στα στοιχεία που είχαν δηλωθεί.

Όπως δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στη “Διαύγεια”, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 84.682.400 ευρώ “προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ, στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 105.853“.

Το σύστημα “Εργάνη” θα συνεχίσει να δέχεται αιτήσεις ως την ερχόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου και η τελευταία πληρωμή θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 5 και 8 Μαΐου. Αντίστοιχα συνεχίζεται η κατάθεση στοιχείων από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που επλήγησαν οικονομικά όλο αυτό το 45ήμερο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα