Ο Κ. Μπακογιάννης απαντά για τον στολισμό της Β. Σοφίας: “Δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή”

Ο Κ. Μπακογιάννης απαντά για τον στολισμό της Β. Σοφίας: “Δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή”
Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης Eurokinissi

Τη δική του εξήγηση κατέθεσε ο Κώστας Μπακογιάννης για το χριστουγεννιάτικο φωτισμό της Β. Σοφίας ο οποίος έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια.

Η αλήθεια είναι ότι ο φωτισμός που επέλεξε ο Δήμος της Αθήνας για να στολίσει τη Βασιλίσσης Σοφίας ενόψει των Εορτών προκάλεσε κυρίως αρνητικά σχόλια. Το μπλε χρώμα δεν άρεσε καθόλου. 

Τη δική του εξήγηση έδωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος μίλησε για συνδυασμό παραδοσιακού και σύγχρονου: Χαρακτηριστικά τόνισε ότι “το ίδρυμα Ωνάση μάς έκανε μια πρόταση τολμηρή. Δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ελπίζω πραγματικά όταν να τη δείτε να δουλεύει, όπως έχει σχεδιαστεί, να αλλάξουν τα αρνητικά σχόλια. Αυτό που θέλουμε είναι να συνδυάσουμε το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Θέλουμε όλες οι φωνές της πόλης να ακούγονται”. 

Επίσης, ο Δήμαρχος της Αθήνας, στην ίδια συνέντευξη, επεσήμανε πως “ο δήμος Αθηναίων αγόρασε τελευταία φορά χριστουγεννιάτικα φώτα το 2002 ή το 2003. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το κέντρο της πόλης ήταν υποφωτισμένο, σε κακή κατάσταση και πολύ μεγάλα κομμάτια της Αθήνας ήταν ξεχασμένα, ξεγραμμένα και έμεναν σκοτεινά. 

Εμείς λοιπόν απευθυνθήκαμε σε εταιρείες, ιδρύματα και σωματεία και ζητήσαμε βοήθεια. Είπαμε “ελάτε, βάλτε πλάτη για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης”. Και να το κάνουμε αυτό όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά και όσο πιο οικονομικά γίνεται». Αν κάνετε μια βόλτα στην Αχαρνών, τη Λιοσίων, τη Μιχαλακοπούλου, τα Κάτω Πατήσια, υπάρχουν πολλά μέρη όπου για πρώτη φορά οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ξένοι μέσα στην πόλη που ζουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα