Μπαλάσκας: Ακόμα δεν έχει βρεθεί ο αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο

Μπαλάσκας: Ακόμα δεν έχει βρεθεί ο αστυνομικός που χτύπησε 11χρονο
Ανδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Η Ελληνική Αστυνομία ακόμα ψάχνει να βρει τον αστυνομικό που χτύπησε χωρίς κανέναν λόγο τον 11χρονο στο Μενίδι ενώ κατά τον συνδικαλιστή Σταύρο Μπαλάσκα. Πώς σχολιάζει το ΚΚΕ το περιστατικό.

Αν κι έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το βίντεο με τον αστυνομικό να χτυπάει ένα 11χρονο αγόρι στο Μενίδι, η Ελληνική Αστυνομία ακόμα δεν έχει εντοπίσει τον άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Όπως είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, “ο συνάδελφος αναζητείται, τον ψάχνουν παντού, έχει εξαφανιστεί”.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας , μέσω του ΣΚΑΙ, εκτίμησε ότι ο συνάδελφός του θα εμφανιστεί αφού θα έχει περάσει το αυτόφωρο και πρόσθεσε πως ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε απασχολήσει και άλλη ΕΔΕ και χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα παρορμητικός» και με «έξαρση ψυχικής ορμής».

Σχολιάζοντας την αποπομπή του αστυνομικού από το σώμα είπε ότι υπάρχουν 42.000 αστυνομικοί και δεν αποκλείεται ανάμεσά τους να υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο «έχουμε επτά ελεγκτικούς μηχανισμούς για να πατάξουμε τέτοια περιστατικά».

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας

Το ΚΚΕ με σχόλιό του καταγγέλλει «το νέο κρούσμα αστυνομικής κρατικής βίας» και τονίζει: «Η εικόνα με τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να χτυπάει παιδί 11 χρονών, στο Μενίδι, προκαλεί οργή».

«Όσο η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας, τόσο θα πολλαπλασιάζονται τέτοιου είδους φαινόμενα, ακόμα κι αν στα λόγια καταδικάζονται. Την ένταση της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού, που συνοδεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνο η πάλη του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα