Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διακόπηκε η δίκη – Αμίλητος ο συζυγοκτόνος, λέει πως ήταν εν βρασμώ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διακόπηκε η δίκη – Αμίλητος ο συζυγοκτόνος, λέει πως ήταν εν βρασμώ
Στο δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος Eurokinissi

Για τις 12 Απριλίου διακόπηκε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Η στάση του ενώπιον του δικαστή και η απουσία των γονιών της Κάρολαϊν.

Χωρίς να μιλήσει ούτε μια στιγμή και με το βλέμμα ευθεία μπροστά, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της Κάρολαϊν Κράουτς και του σκύλου τους, Ρόξυ.

Η δίκη διέκοψε δίχως να εισέλθει στην αποδεικτική διαδικασία για τις 12 Απριλίου.

Το δικαστήριο κατά την πρώτη συνεδρίαση ολοκλήρωσε τα διαδικαστικά ζητήματα, όπως την κλήρωση ενόρκων, την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και τις παραστάσεις προς υπεράσπιση της κατηγορίας. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και τις τρεις γυναίκες δικαστές συμπλήρωσαν στην έδρα τέσσερεις ένορκοι, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Απόντες από την πρώτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, ήταν οι γονείς της Κάρολαϊν οι οποίοι προτίμησαν να παρευρεθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Ωστόσο, τους εκπροσώπησε ο δικηγόρος τους, Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος δήλωσε παράσταση προς υπεράσπιση της κατηγορίας.

“Ο κ. Κράουτς έχει κινητά προβλήματα και αδυνατεί να μετακινηθεί. Η μητέρα της ήθελε πολύ να παρευρεθεί αλλά οι γιατροί δεν της επέτρεψαν για να μην κλονιστεί η υγεία της”, ανέφερε ο νομικός παραστάτης της οικογένειας, σημειώνοντας πως “η μητέρα της Κάρολαϊν, όπως είπαν οι ειδικοί, στη θέα του δολοφόνου της κόρης της που επί σαράντα μέρες θρηνούσε μαζί της για τον θάνατό της είναι βέβαιο ότι θα διαταράξει την ψυχική της υγεία που είναι ακρογωνιαίος λίθος για την ανατροφή της μικρής Λυδίας, που είναι σήμερα δύο ετών. Το παιδί παρακολουθείται σε αραιότερα διαστήματα από γιατρούς μεγαλώνει και είναι ένα χαρούμενο παιδί“.

Το ίδιο έπραξε και το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα από το οποίο η 19χρονη είχε υιοθετήσει τη Ρόξυ, το σκύλο που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θανάτωσε, κατά την κατηγορία, προκειμένου να “σκηνοθετήσει” το σενάριο ληστείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δήλωσή του, ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, ανέφερε πως ο κατηγορούμενος αποδέχεται την πράξη του αλλά η θέση του είναι πως αυτή τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής.

“Δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπήρχε προμελέτη. Βρισκόταν σε διέγερση ψυχολογική”, ανέφερε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα