Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Βομβάρδισε με ερωτήσεις τη σύμβουλο ψυχικής υγείας της Κάρολαϊν – Η μαρτυρία της

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Βομβάρδισε με ερωτήσεις τη σύμβουλο ψυχικής υγείας της Κάρολαϊν – Η μαρτυρία της
Ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος της Κάρολάϊν Κράουτς, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος Eurokinissi

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βρέθηκε η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου, που κατέθετε για περισσότερες από 6 ώρες σχετικά με την σχέση της Κάρολαϊν με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Για περισσότερες από έξι ώρες κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η Ελένη Μυλωνοπούλου, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας που παρακολουθούσε την Κάρολαϊν Κράουτς και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλος λογω των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν στο γάμο τους.

Ο κατηγορούμενος προχώρησε σε σωρεία ερωτήσεων, προκειμένου να καταδείξει την αγάπη του για το θύμα, αλλά και την υποστηρικτική στάση της μάρτυρα στο πρόσωπό του.

Η μάρτυρας ερωτώμενη από την υπεράσπιση, αναφέρθηκε στον τρόπο που αποφάσισε να χειριστεί την υπόθεση, καταθέτοντας προανακριτικά χωρίς να αναφερθεί στην προσωπικότητα του κατηγορούμενου ή όσα της είχε εκμυστηρευθεί η Κάρολαϊν.

Όπως είπε, εξακολουθούσε να μιλά με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ενώ είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής της.  “Κλήθηκα να καταθέσω γιατί βρέθηκε μια κάρτα μου στα πράγματα της Κάρολαϊν. Επικοινώνησα με τη δικηγόρο μου και εκείνη μίλησε με το Ανθρωποκτονιών γιατί φοβόμουν ότι αυτός είναι ελεύθερος και δεν ήθελα να καταθέσω. Τους είπα ότι θέλω να κάνουμε μια κατάθεση απλή αλλά μπορώ να κάνω τα πάντα προκειμένου να τους βοηθήσω. Στην κατάθεση λέει απλή επιλόχεια κατάθλιψη και ατύπως κάθισα 3 ώρες και τους είπα τα πάντα” υποστήριξε σχετικά με την πρώτη κατάθεσή της στις αρχές και πρόσθεσε:

“Στις 9 έφυγα από τη ΓΑΔΑ και στις 9:30 δέχομαι τηλεφώνημα από το περιβάλλον του κατηγορούμενου (σ.σ. τον κατονόμασε) και με ρώτησε αν κατέθεσα. Κλείσαμε και ενημέρωσα τον αστυνόμο. Με καθησύχασε ότι ήταν τυχαίο το τηλεφώνημα. Δυο μέρες μετά Εγώ και η συνεργάτιδα μου αρχίσαμε να λαμβάνουμε ανώνυμα τηλεφωνήματα με απειλές όπως «αν δεν κάνεις αυτό που πρέπει να σε σκοτώσω». Η συνεργάτης μου αποχώρησε γιατί φοβόταν να δουλέψει. Όλα έχουν κατατεθεί στις αρχές. Συνέχισα να έχω άριστη σχέση με τον κατηγορούμενο γιατί δεν ήξερα που έχω μπλέξει. Εκείνο το διάστημα βρήκα χαραγμένο το αυτοκίνητο μου από άκρη σε άκρη. Έβαλα ιδιωτική φύλαξη, πέρασα τα πάνδεινα”.

Μάλιστα, υποστήριξε -προκαλώντας την έκπληξη της υπεράσπισης- ότι έχει καταθέσει στις αρχές και μηνύματα που είχε με τον κατηγορούμενο, οι οποίες σύμφωνα με την πλευρά Αναγνωστόπουλου, δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η φωτογραφία που ανήρτησε ο πιλότος μετά τη δολοφονία της Καρολάιν Instagram

 

Κατηγορούμενος: Για το κομμάτι των απειλών, επειδή υπάρχει υπόνοια ότι έχω εμπλοκή. Δεν ξέρω αν το έχετε πει ευθέως… θεωρείτε είτε έμμεσα είτε άμεσα είχα κίνητρο να σας απειλήσω;

Μάρτυρας: Οι πράξεις σας ήταν χειρότερες από μια απειλή, η απειλή ήταν το λιγότερο κύριε Αναγνωστόπουλε.

Κατηγορούμενος: Δεν απαντάει όμως…

Πρόεδρος: Νομίζω ότι απαντάει επακριβώς…

Κατηγορούμενος: Σας είπε ότι δεν είχε στήριξη; Ή ότι δεν ενθάρρυνα;

Μάρτυρας: Απέχει η θεωρία από την πράξη. Το «κοριτσάκι μου να κάνεις ό,τι θέλεις» από το «πηγαίνεις και το κανείς» απέχει. Η Κάρολαϊν ήθελε, αλλά το έκανε;

Κατηγορούμενος: Δεν σας είχε αναφέρει ότι είχε εγγραφεί σε σχολή ζαχαροπλαστικής… Γνωρίζετε το σπίτι που φτιάχναμε σε ποιανού το όνομα θα ήταν; Επειδή αναφέρετε ότι στην Κάρολαϊν δεν άρεσε ότι θα ήταν στο όνομα μου μόνο…

Μάρτυρας: Θυμάστε που είχαμε κάνει μαζί συζήτηση; Γιατί στεναχωριόνταν η Κάρολαϊν;

Κατηγορούμενος: Το συμβόλαιο με τον κατασκευαστή ήταν στο όνομα και των δυο

Πρόεδρος: Αυτό θα σας το απαντήσουμε εμείς. Το συμβόλαιο του οικόπεδου σε ποιο το όνομα θα ήταν;

Κατηγορούμενος: Στο δικό μου…

Πρόεδρος: Αυτό αρκεί. Η μάρτυρας δεν θα απαντήσει

Κατηγορούμενος: Με ρωτήσατε για τον αν θα πάτε στην αστυνομία. Και σας είπε να πάτε είναι πολύ καλά τα παιδιά και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα. Γιατί να σας πω να πάτε στην Αστυνομία και  στον Τύπο;

Μάρτυρας: Ήταν ένας άνθρωπος που κορόιδεψε και εμένα. Έπρεπε να πιστέψω και εγώ τη ληστεία.

“Απευχόμουν να είναι αυτός που της πήρε η ζωή”

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θέλησε με κάθε ερώτησή του να καταδείξει ότι επρόκειτο για ένα ζευγάρι αγαπημένο, ότι επέτρεπε στην Κάρολαϊν να κινηθεί ελεύθερα στη ζωή της και με κανέναν τρόπο να χειριζόταν την 20χρονη σύζυγό του.

Κατηγορούμενος: Ένας άνθρωπος που επιδιώκει τόσο τη συμβουλή όσο και τη συνέχεια συνεδρίων πως περιγράφεται ως άνθρωπος που αποκόπτει το «θύμα» του από οποιονδήποτε και αν είναι ο ίδιος που επιζητεί έναν επιστήμονα για να βοηθήσει τη σύντροφο του; Δεν υπάρχει μια αντίφαση εκεί;

Μάρτυρας: Η πρώτη αντίφαση είναι ότι η Κάρολαϊν είναι σε ένα τάφο και ο κατηγορούμενος εδώ μπροστά μου.

Πρόεδρος: Αυτό που σας ρωτάει είναι δεν θα αποκάλυπτε το θύμα σε εσάς ότι χειραγωγείται;

Μάρτυρας: Πάντα οι χειριστικοί σύζυγοι κάνουν τα πάντα ώστε αυτό να μην φαίνεται προς τα έξω. Πρέπει να δείξει ότι κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τη γυναίκα του. Δεν μου κάνει εντύπωση. Όπως είναι και η παθητική επιθετικότητα θέλει και την άριστη γνώμη όλου του περιβάλλοντος.

Κατηγορούμενος: Σε όλο το διάστημα που ήμασταν μαζί, στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας κάναμε πολλή προσπάθεια. Όλο αυτό το διάστημα δεν βλέπατε από μένα ειλικρινή αγάπη προς τη σύζυγο μου, ότι θέλω να λειτουργήσει ο γάμος μου, θέλω να είναι καλά εκείνη;

Μάρτυρας: Έτσι εμφανιζόταν, όμως τα λεγόμενα του σε σχέση με τις αναφορές της Κάρολαϊν απείχαν. Απευχόμουν να είναι αυτός που της πήρε η ζωή. Έχω γιο στην ηλικία του!

Κατηγορούμενος: Σας είπε ποτέ η Κάρολαϊν ότι της λείπει η αγάπη από εμένα; Ότι δεν δίνω όση αγάπη έχω σε εκείνη;

Μάρτυρας: Υπάρχει μια πολύ χαρακτηριστική φράση. Ήταν ένα είδος αγάπης που έπνιγε. Αυτές ήταν οι λέξεις της.

Τέλος, η υπεράσπιση ενώ αρχικά είχε αποδεχθεί την κατάθεση της μάρτυρα στην αρχή της συνεδρίασης, τελικά επιφυλάχθηκε να υποβάλει ένσταση για να μην ληφθεί υπόψη το μέρος που αναφέρεται σε επιστημονικά ζητήματα, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει τα απαραίτητα επαγγελματικά κριτήρια για να δηλώνει ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα