Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: “Θεωρεί τον εαυτό του ικανό να ξεγελάσει όλον τον κόσμο” λέει η ψυχολόγος

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: “Θεωρεί τον εαυτό του ικανό να ξεγελάσει όλον τον κόσμο” λέει η ψυχολόγος
Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

"Χειριστικό" και "ελεγκτικό" χαρακτήρισε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού. Τα στοιχεία ναρκισσιστικής διαταραχής που διέκρινε στην προσωπικότητά του. Όσα της εκμυστηρεύτηκε η Καρολάιν.

Ως μία προσωπικότητα που αγγίζει τα χαρακτηριστικά της ναρκισσιστικής διαταραχής της προσωπικότητας, παρουσίασε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ελένη Μυλωνοπούλου, επικαλούμενη τις περιγραφές της Κάρολαϊν Κράουτς και τα όσα η ίδια αντιλήφθηκε από τα γεγονότα. Συνεχώς η μάρτυρας έκανε λόγο για έναν «χειριστικό άνθρωπο», με τον 33χρονο διαρκώς να κρατά σημειώσεις για την ώρα που ο ίδιος θα προχωρήσει σε ερωτήσεις.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη διαταραχή της προσωπικότητας δεν επηρεάζει τη συνείδηση του ατόμου, το οποίο «θεωρεί τον εαυτό του παρά πολύ έξυπνο, ικανό να χειραγωγήσει τους πάντες και να ξεγελάσει όλον τον κόσμο». Επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε συναίσθημα, αναφέροντας διάφορα παραδείγματα: «Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του. Την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Είχε κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο. Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. Το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς του».

Αναφορικά με την 20χρονη Κάρολαϊν η μάρτυρας είπε: «Η κατάστασή της ήταν άσχημη, ήταν συναισθηματικά φορτισμένη. Στην ερώτησή μου γιατί τόσο γρήγορα αποφάσισε να μείνει έγκυος, δεν μου απάντησε. Ήταν ένα παιδί που φοβόταν. Μου είπε ότι θέλει να πάρει το παιδί της και να φύγει, μου είπε ότι είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά αλλά δεν πήγαινε γιατί δεν είχε πού να αφήσει το παιδί. Ήθελε να φύγει γιατί αισθανόταν ότι είχε χάσει τον εαυτό της, τη ζωή της. Στην Αλόννησο ήταν μέσα σε όλα, ήταν γελαστή, κοινωνική, ήταν η χαρά της ζωής. Το έβλεπες τα μάτια της, είχε μεγάλα μάτια, πολύ εκφραστικά. Έβλεπα ένα ωραίο χαμόγελο όταν έβγαζε τη μάσκα. Στη πορεία κατάλαβα ότι αυτοί οι μώλωπες της ψυχής, ήταν πίσω από αυτό το χαμόγελο. Είμαι φορτισμένη, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαι η φωνή της Καρολάιν και δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα από αυτά που μου είχε πει».

Πρόεδρος: Είχε κάποιο σημείο με τη συμπεριφορά του συζύγου με το οποίο διαφωνούσε;

Μάρτυρας: Η συμπεριφορά του ήταν χειριστική, ελεγκτική, πολλές φορές η ίδια δεν καταλάβαινε τον εαυτό της, την έκανε να αισθάνεται ενοχές. Η μητέρα της, της έστελνε χρήματα, τα έπαιρνε εκείνος, δεν είχε ούτε πέντε ευρώ πάνω της. Ήθελε να πάει σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής, αλλά δεν είχε χρήματα. Δεν μπορούσε να μετακινηθεί, όλα γίνονταν με ταξί φίλου του κατηγορουμένου…

Πρόεδρος: Σας είχε αναφέρει σωματική βία;

Μάρτυρας: Ποτέ, μου είχε αναφέρει όμως πολλά λεκτικά επεισόδια. Υπάρχει ένας όρος, η παθητική παραβατικότητα, ώστε οι χειριστικοί άνθρωποι να φέρουν τους άλλους σε μια κατάσταση θυμού. Εκείνοι κάθονται σε μια κατάσταση απάθειας, προκαλούν και μετά το θύμα νιώθει ενοχές. Ο θύτης προκαλεί απαθής τον άλλο να βγει εκτός εαυτού.

Ως προς το γεγονός ότι η Κάρολαϊν δεν ενημέρωσε κανέναν για τον επικείμενο γάμο της είπε: «Ήταν αποτέλεσμα της μεθοδολογίας ενός χειριστικού ανθρώπου. Πλήρης απομόνωση από το οικογενειακό και φιλικό της περιβάλλον, αλλά δοσμένο με έναν πολύ όμορφο τρόπο, ότι «εμείς είμαστε», «ο γάμος είναι για μας». Η Κάρολαϊν μου το παρουσίασε ως κοινή τους απόφαση».

Κατά την κατάθεσή της, επιχείρησε να εξηγήσει τη στάση της ίδια απέναντι στο ζευγάρι. «Όταν έχουμε ένα χειριστικό άτομο που το απειλούν ότι θα φύγει, νιώθει ότι χάνει αυτό που θεωρεί κτήμα του και μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Υπάρχει άλλος τρόπος χειρισμού της κατάστασης, βρίσκουμε ανθρώπους να μας προστατεύσουν», ανέφερε και περιέγραψε τις επαφές τους μετά τη δολοφονία της Κάρολαϊν. «Είχαμε μέρα με τη μέρα επικοινωνία. Ερχόταν και για να τον βοηθήσω με το πένθος του. Ουδέποτε συγκινήθηκε ή έκλαψε. Όταν ήρθε στο γραφείο δεν σήκωσε το βλέμμα του να με κοιτάξει. Ένας άνθρωπος έχει μνήμες, έχει θρήνο και ξεσπάει. Δεν είχε παραμικρό συναίσθημα. Το συναίσθημα έχει μια ιδιαιτερότητα, ρέει, δεν το ελέγχεις. Προσπάθησε να κλάψει, δεν έκλαψε. Δεν με κοίταξε στα μάτια. Το μόνο που μου είπε ήταν για το σκυλάκι ότι ήταν κρίμα που πέθανε».

Τέλος, επεσήμανε ότι επέμεινε να μιλήσει η Καρολάιν με τη μητέρα της. «Έφτασα στο σημείο να της δώσω το τηλέφωνο της δικηγόρου μου που ασχολείται με κακοποιημένες γυναίκες. Στις 4/2 διεκόπη η συνεργασία μας με ένα γραπτό μήνυμα. Και τότε είχα την τελευταία επικοινωνία με τον κατηγορούμενο, ο οποίος μου είπε ότι η Καρολάιν δεν θέλει να συνεχίσει», υποστήριξε. Και πρόσθεσε: «Όταν άκουσα το έγκλημα η πρώτη μου κίνηση ήταν να πάρω τη δικηγόρο μου τηλέφωνο και να της πω ότι με αυτά που βλέπω ο σύζυγος έχει κάνει το έγκλημα. Κατέληξα εκεί, γιατί είδα κάποια πράγματα που “έδεναν” με αυτό που είχα εντοπίσει. Πρώτα από όλα το σκυλί… Το σκυλί το λάτρευε η Καρολάιν. Η Καρολάιν κοιμόταν. Τη σκότωσε στον ύπνο της. Την είχε στα χέρια του. Ψυχορραγούσε στα χέρια του την ένιωθε και τη δολοφόνησε. Κακοποιητική συμπεριφορά και στο παιδί που τοποθέτησε δίπλα στο νεκρό σώμα της μάνας. Δεν σέβεται το θάνατο. Δεν σέβεται το πτώμα. Το μωρό έχει ιδιαίτερη σχέση με τη μάνα. το κακοποιεί βάζοντας το δίπλα στο άψυχο σώμα της μαμάς».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα