Μπήκαμε σε κομμωτήριο την πρώτη μέρα λειτουργίας – Μάσκες, αντισηπτικά και ατμοκαθαριστές

Μπήκαμε σε κομμωτήριο την πρώτη μέρα λειτουργίας –  Μάσκες, αντισηπτικά και ατμοκαθαριστές
Εξοπλισμένο κι έτοιμο να υποδεχθεί πελάτες το κομμωτήριο στο Κουκάκι News 24/7

Μετά από έξι εβδομάδες, οι πρώτες επιχειρήσεις άρχισαν ξανά την λειτουργία τους. Το News 24/7 βρέθηκε σε ένα από τα κομμωτήρια λίγα λεπτά πριν υποδεχτεί τους πρώτους του πελάτες.

Άμεση προσαρμογή στην νέα πραγματικότητα απαιτούν από τους καταστηματάρχες τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, που ισχύουν από σήμερα οπότε και μπαίνουν σε λειτουργία σταδιακά επιχειρήσεις που ήταν κλειστές. Αυτό συμβαίνει και με τα κομμωτήρια, που μάλιστα είναι και τα πρώτα τα οποία η πλειονότητα των πολιτών έχει δηλώσει ότι θα επισκεφθεί, μετά από 42 ημέρες καραντίνας.

Το News 24/7 βρέθηκε στο κομμωτήριο Peaky Barbers στο Κουκάκι, λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του για τα πρώτα ραντεβού της εβδομάδας.

Όπως λέει ο Ανδρέας, ένας εκ των δύο ιδιοκτητών: “Εμείς έχουμε και δυνατότητα για online ραντεβού, οπότε πολλοί έχουν κανονίσει από νωρίς την ημέρα και την ώρα που θέλουν” εξηγεί. “Από σήμερα που θα είμαστε στο μαγαζί, υποθέτω ότι και τα τηλέφωνα θα πάρουν φωτιά”.

Στην είσοδο του κομμωτηρίου, βρίσκεται πλέον ένα τραπεζάκι, με αντισηπτικό υγρό, αντισηπτικά μαντήλια και γάντια για τους πελάτες που θα μπουν.

H είσοδος του κομμωτηρίου με τα αντισηπτικά. News 24/7

 

“Όσοι φορούν τα δικά τους γάντια, θα πρέπει να τα βγάλουν και να αποστειρώσουν τα χέρια τους στην είσοδο. Στη συνέχεια έχουμε  γάντια μιας χρήσης για να δίνουμε”  εξηγεί ο Ανδρέας. “Αυτό το κάνουμε για λόγους ασφαλείας, καθώς μπορεί ο πελάτης να έχουν ακουμπήσει οπουδήποτε, πριν φτάσει”.

Σε όλη τη διάρκεια του κουρέματος, οι εργαζόμενοι φορούν τη μάσκα τους.”Τελικά, όπως ανακοινώθηκε, η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική για τους πελάτες, ωστόσο έχουμε μιλήσει με όλους όσοι θα έρθουν να κουρευτούν και τους έχουμε ζητήσει να φέρουν τις μάσκες τους” λέει ο Ανδρέας.

Ακόμη, έχει προμηθευτεί ατμοκαθαριστή για τον πάγκο που βρίσκεται μπροστά από την καρέκλα των πελατών. “Κάθε φορά που θα τελειώνει ένα κούρεμα, όλα θα πλένονται και θα αποστειρώνονται”.

Μάσκα και ατμοκαθαριστής δίπλα σε βούρτσες και ψαλίδια News 24/7

 

Τα μέτρα προστασίας υπαγορεύουν απόσταση πάνω από 1 μετρό μεταξύ των δύο καθισμάτων, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου προσέθεσε και ένα διαχωριστικό άμεσα στις καρέκλες για να μην υπάρχει περίπτωση επαφής.

“Από τις τρεις θέσεις για κούρεμα, θα λειτουργούν μόνο οι δύο, καθώς το κατάστημα είναι 38 τ. μ. και δεν μπορούμε να λειτυουργησουμε όλες τις καρέκλες” λέει ο Ανδρέας, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν προβλέπεται χώρος αναμονής. “Θα πρέπει οι πελάτες να είναι συνεπής στα ραντεβού τους, ενώ αν χρειαστεί κάποιος να περιμένει θα το κάνει έξω από το κατάστημα και σε απόσταση δύο μέτρων από τους υπόλοιπους”.

Ήδη, όπως και στα περισσότερα κομμωτήρια, το βιβλίο των κρατήσεων έχει αρχίσει να γεμίζει για τις πρώτες ημέρες και για τον λόγο αυτό έχει διευρυνθεί και το ωράριο:” Θα ξεκινάμε από το πρωί στις 08:00 και θα δουλεύουμε μέχρι τις 22:00. Τα ραντεβού είναι προγραμματισμένα ανά μισή ώρα, ώστε να προλαβαίνουμε και την αποστείρωση της κάθε θέσης”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα