Μπλόκο ΜΑΤ σε αγρότες για να μην κοπεί η Ελλάδα στα δύο

Μπλόκο ΜΑΤ σε αγρότες για να μην κοπεί η Ελλάδα στα δύο

Επί ποδός η αστυνομία στον κόμβο Νίκαιας στη Φθιώτιδα για να μην πάρουν έκταση οι διαμαρτυρίες των αγροτών. Προληπτικά έκλεισαν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Εκτροπή κίνησης από παράπλευρες οδούς (Pics)

Στη Λαμία συγκεντρώθηκαν οι αγρότες της Φθιώτιδας, χωρίς να λείπει ο εκνευρισμός για την έντονη αστυνομική παρουσία.

Προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί περίπου 60 τρακτέρ σε απόσταση 3 χλμ από την εθνική οδό και υπό το βλέμμα πολυάριθμισης αστυνομικής δύναμης.

ADVERTISING

Ένταση δημιουργήθηκε όταν αγρότες από το χωριό Ανθήλη με περίπου 20 τρακτέρ επιχείρησαν να μπουν στην εθνική οδό για να κατευθυνθούν προς την πόλη.

Όταν οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν, στάθμευσαν τα τρακτέρ στην είσοδο του χωριού, δίπλα στην εθνική οδό.

Οι επικεφαλής των αγροτών που έχουν συγκεντρωθεί στην πόλη συνεχίζουν τις διαβουλεύσεις τους με συναδέλφους τους στα καμποχώρια της Λαμίας αλλά και στην περιοχή του Δομοκού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τις επόμενες ώρες να κινηθούν και άλλα τρακτέρ προς την πόλη.

Όπως αναφέρουν, θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο σημείο μέχρι την Πέμπτη - καθώς αναμένουν τα αποτελέσματα των συναντήσεων στην Αθήνα - και μετά θα πάρουν τις αποφάσεις τους.

"Θα είμαστε παντού, στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια, στα αεροδρόμια, στα τελωνεία, στα βόρεια σύνορα. Το αν θα φύγουν τα τρακτέρ από τους δρόμους, θα εξαρτηθεί από τις συναντήσεις που έχουν οριστεί με πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς.

Αν δεν είναι ικανοποιητικό το αποτέλεσμα, κλείνουμε τους δρόμους επ΄ αόριστον.

Είναι θέμα της κυβέρνησης κατά πόσο θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Εάν οι συναντήσεις αποβούν άκαρπες δεν θα περάσει κουνούπι", δήλωσαν οι επικεφαλής των αγροτών.

Υπενθυμίζουμε ότι τα κύρια αιτήματα τους είναι η ελάττωση της τιμής του πετρελαίου, το κόστος παραγωγής, ο ΦΠΑ και το φορολογικό "που είναι ίσως και η μεγαλύτερη παγίδα", όπως λένε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζεται το ντόμινο των επικείμενων κινητοποιήσεων των Σερραίων αγροτών, με τους αγρότες από τον δήμο Νέας Ζίχνης και Αμφίπολης να παρατάσσουν καθημερινά τα τρακτέρ τους δηλώνοντας έτοιμοι να βγουν στους δρόμους, αν αναγγελθούν πανελλήνιες αγροτικές κινητοποιήσεις.

Συγκέντρωση και στις Σέρρες

Περισσότερα από πενήντα τρακτέρ παρατάθηκαν στον οδικό κόμβο του Μύρκινου της επαρχιακής οδού Σερρών - Αμφίπολης, έξω από το Μαυρόλοφο. Την ίδια ώρα παραταγμένα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Μαυροθάλασσας του δήμου Βισαλτίας περισσότερα από τριάντα τρακτέρ.

Οι αγρότες εμφανίζονται αμετακίνητοι από τις θέσεις τους, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης, Γιώργο Κασάπογλου, οι Σερραίοι αγρότες ολοκληρώνοντας τις κατά τόπους συνελεύσεις τους πρόκειται να συναντηθούν και να αποφασίσουν από κοινού τις ενέργειές τους.

Την ίδια ώρα έκκληση προς τους αγρότες να μην προβούν σε κλείσιμο των δρόμων έκανε από τις Σέρρες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με τους αγρότες στον κόμβο του Μυρκίνου που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους.

"Τα προβλήματα των αγροτών είναι τεράστια, είμαστε δίπλα σας να διεκδικήσουμε μαζί από την κεντρική κυβέρνηση και τα Υπουργεία Γεωργίας και Οικονομικών μία καλύτερη τύχη για σας, γιατί πιστεύω ότι το αξίζετε και σας χρειάζεται, παράλληλα όμως σας ζητώ να είστε ψύχραιμοι να μην προχωρήσετε σε μπλόκα και να μην κλείσετε τους δρόμους, όχι μόνο για να μην ταλαιπωρηθούν οι συμπολίτες μας και οι πολίτες της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά για ένα σοβαρότερο λόγο, γιατί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή της οικονομίας μας το να κλείσουν δρόμοι και να σταματήσουν εξαγωγές θα είναι καταστροφικό", είπε στους αγρότες ο κ. Τζιτζικώστας.

Πηγή: Lamiareport.gr , ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network