Μπόλαρης για δήλωση Ζάεφ: Η πορεία σύγκλισης προϋποθέτει σεβασμό στα συμφωνηθέντα

Μπόλαρης για δήλωση Ζάεφ: Η πορεία σύγκλισης προϋποθέτει σεβασμό στα συμφωνηθέντα
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης Eurokinissi

"Δεν αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτα", τόνισε στον News 24/7 στους 88,6 ο υφυπουργός Εξωτερικών, σχετικά με τις δηλώσεις Ζάεφ

Μέσω του News 24/7 στους 88,6 και της εκπομπής “Σκληρό Ροκ χ 2”, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης, διέψευσε ότι έχουν ζητηθεί από την FYROM αλλαγές στα ελληνικά βιβλία.

Μίλησε για δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν σε ένα μπλογκ που πρόσκεινται στο VMRO και που, όπως είπε, “με λύπη” είδε να αναπαράγονται από ελληνικά Μέσα.

Σε σχέση με τα βιβλία των δύο χωρών, τόνισε ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες της επιτροπής που έχει αναλάβει την απάλοιψη των αλυτρωτικών αναφορών και μίλησε για μακρά διαδικασία.

Σε σχέση με τις δηλώσεις Ζάεφ είπε ότι “Δεν αφήνουμε να πέσει κάτω τίποτα” και πρόσθεσε ότι η σκοπιανή πλευρά προχώρησε σε αναδίπλωση.

“Όταν δηλώσεις προκαλούν την αντίδραση του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, δεν είναι απλά λανθασμένες αλλά κάτι περισσότερο” σχολίασε χαρακτηριστικά. 

“Η προσπάθεια, που είναι σε εξέλιξη, έχει σχέση με το σεβασμό ανάμεσα στα κράτη και την ιστορία μας. Αυτή η πορεία σύγκλισης προϋποθέτει σεβασμό στα συμφωνηθέντα, δηλαδή και στη Συμφωνία των Πρεσπών και στο Διεθνές Δίκαιο” υπογράμμισε, προσθέτοντας πως “καμία σχέση δεν έχουν οι δηλώσεις για τη γλώσσα με τις Πρέσπες, μιλώντας για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου”. Τέλος, εκτίμησε ότι υπάρχει πλειοψηφία στην ελληνική βουλή για να περάσει η συμφωνία των Πρεσπών.   

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα