Μπουρδούμης: “Έχω δεχτεί και εγώ σεξουαλική παρενόχληση. Δεν μπορούσα να αντιδράσω”

Μπουρδούμης: “Έχω δεχτεί και εγώ σεξουαλική παρενόχληση. Δεν μπορούσα να αντιδράσω”
Ο Αλεξανδρος Μπουρδούμης Facebook Alexandros Bourdoumis

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες που αφορούν σε περιστατικά βίας, είτε αυτή είναι σεξουαλική, λεκτική, ψυχολογικη ή σωματική. Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μίλησε για τη δική του εμπειρία.

Στη σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί στο παρελθόν από καθηγητή του, όταν ήταν 19 ετών και σπούδαζε σε δραματική σχολή, αναφέρθηκε ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

“Πολύ πιο νέος και άπειρος, βρέθηκα σε δύσκολες καταστάσεις σε πρόβα ή σε γύρισμα και ουσιαστικά δεν μπορούσα να αντιδράσω. Γιατί αυτό που περιγράφει κυρίως η Ζέτα και η Σοφία είναι κυρίως το αίσθημα ότι τα χάνεις εκείνη την ώρα απέναντι σε εκείνον τον άνθρωπο που έχει, κατά κάποιον τρόπο, την εξουσία στα χέρια του και εκεί όντας ανήμπορος ουσιαστικά γιατί είσαι κατώτερός του, βάσει ρόλων, εκείνη την ώρα εσύ αισθάνεσαι από την αρχή ηττημένος”, περιγράφει ο ηθοποιός.

Και συνεχίζει: “Όταν ήμουν αρκετά νέος, στο δεύτερο έτος της δραματικής σχολής έκανα μαθήματα παράλληλα με τις σπουδές μου με έναν πολύ γνωστό για την εποχή σκηνοθέτη στο θέατρο. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αναπτύχθηκε η όποια σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα σε δάσκαλο και μαθητή. Κάποια στιγμή λοιπόν χάθηκε ο έλεγχος στο μάθημα και αισθάνθηκα την πίεση να αποδεκτώ κατά κάποιον τρόπο μία παραπάνω σωματική επαφή και να έρθω σεε πάρα πολύ δύσκολη θέση, σε σημείο μάλιστα που έφτασα κοντά στο να αφήσω τη δραματική σχολή που τότε βρισκόμουν. Έκανα κουβέντα με τον εαυτό μου, με κάποιους δικούς μου ανθρώπους που με στήριξαν και αποφάσισα να διακόψω τα μαθηματα με εκείνον τον δάσκαλο. Να ξεκαθαρίσω πως δεν πρόκειται για άσκηση βίας. Το θύμα όμως σε κάθε περίπτωση μπαίνει στη διαδικασία να αναρωτιέται τι έκανε λάθος”, εξομολογήθηκε ο Αλέξανδρος Μπορφούμης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version