Μυτιλήνη: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων

Μυτιλήνη: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων
Μυτιλήνη AP

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου, θα τιμήσει η Λέσβος την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων με σειρά εκδηλώσεων.

Τιμώντας «τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας που έχουν αναγκαστεί να αφήσουν τις εστίες τους» θα τιμήσει την 20η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, αύριο στη Λέσβο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο αυτής της ημέρας έχουν προγραμματισθεί για αύριο οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Προβολή της ταινίας «Καπερναούμ» της Λιβανέζας σκηνοθέτριας και ηθοποιού Ναντίν Λαμπακί, βραβευμένης στις Κάννες και υποψήφιας για Όσκαρ. Η ταινία θα προβληθεί στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στην πρωτότυπη γλώσσα, την αραβική, με ελληνικούς υπότιτλους.
  • Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της προσφυγικής ποδοσφαιρικής ομάδας Cosmos FC και του Αιολικού στο γήπεδο της Μόριας, στις 6.30 το απόγευμα.

Επίσης, αύριο, η Ύπατη Αρμοστεία οργανώνει εκδρομή ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που μένουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης 1922 στη Σκάλα Λουτρών της Μυτιλήνης.

Σημειώνεται, ακόμα, πως για άλλη μια χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων θα φέρει κοντά Έλληνες και πρόσφυγες σεφ, στα εστιατόρια ΝΑΝ και Reem της Μυτιλήνης στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Στην Κουζίνα με τους Πρόσφυγες – Cooking #WithRefugees». Όσοι και όσες επισκεφθούν μεταξύ 18 και 22 Ιουνίου το NAN, το πρώτο εστιατόριο στο οποίο εργάζονται πρόσφυγες και ντόπιοι μαζί και μοιράζονται τις συνταγές τους με την τοπική κοινότητα, θα γευθούν αυθεντικές έθνικ γεύσεις από διάφορα μέρη του κόσμου, στο 30 της οδού Κομνηνάκη στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης. Επίσης, ο Mahmood Talaa θα μυήσει τους επισκέπτες του στην πλούσια και μοναδική κουζίνα της Συρίας στο εστιατόριό του, Reem, στην οδό Χίου επίσης στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα