Natalie Christopher: Νεκρή σε χαράδρα στην Ικαρία

Natalie Christopher: Νεκρή σε χαράδρα στην Ικαρία
Η 35χρονη αστροφυσικός Natalie Christopher facebook

Τραγικός είναι ο επίλογος στην υπόθεση της εξαφάνισης της 35χρονης Natalie Christopher. Η αστροφυσικός εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα στην Ικαρία. Τα ίχνη της είχαν χαθεί από το μεσημέρι της Δευτέρας και στήθηκε τεράστια επιχείρηση.

Τραγικός ο επίλογος για την 35χρονη αστροφυσικό. Η Natalie Christopher, η οποία είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Δευτέρα, εντοπίστηκε σε χαράδρα, 1,5 χλμ από την ξενοδοχείο που διέμενε στην Ικαρία, με την αστυνομία να επιβεβαιώνει τον θάνατό της σημειώνοντας: “Εντοπίστηκε πριν από λίγο από επίγειες δυνάμεις ερευνών, σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου, σε δύσβατο ορεινό σημείο της περιοχής Κεραμέ Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, η σορός της 35χρονης υπηκόου Ηνωμένου Βασιλείου”.

Natalie Christopher: Αυτό είναι το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 35χρονη

 

Την σορό της φαίνεται πως εντόπισε ένας εθελοντής πυροσβέστης σε δύσβατο σημείο, η οποία ήταν καταπλακωμένη από βράχο.

Natalie Christopher

Το σημείο που έχει βρεθεί αποκλείστηκε και οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ είναι ήδη στο σημείο, ώστε να προχωρήσουν στην ανάσυρση της άτυχης κοπέλας. Τελικά αποφασίστηκε οι έρευνες να σταματήσουν έως ότου σπεύσει στο νησί ιατροδικαστής, μέχρι το πρωί, δηλαδή, της Πέμπτης.

Στην χαράδρα βρίσκονται και πυροσβέστες, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή.

Natalie Christopher: Αυτό είναι το σημείο που βρέθηκε νεκρή η 35χρονη

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει διαπιστώσει ότι ο 38χρονος σύντροφός της δεν έχει πέσει σε αντιφάσεις, ενώ δεν υπάρχει και κάποια μαρτυρία ή ένδειξη για το πως βρέθηκε το αίμα στο δωμάτιο που διέμενε. Αν δηλαδή ευθύνεται ο ίδιος ή πρόκειται για ρινορραγία που προήλθε από  φυσικά αίτια.

Από χθες το βράδυ είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Κεραμέ Ικαρία: Το σημείο που εντοπίστηκε νεκρή η Natalie Christopher

Οι ειδικοί της αστυνομίας προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Παράλληλα, συνεχίστηκαν από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

Τελικά η παρατηρητικότητα ενός εθελοντή πυροσβέστη έγραψε τον τραγικό επίλογο, εντοπίζοντας το άψυχο κορμί της.

Το τελευταίο μήνυμα της αδερφής της

Λίγες ώρες πριν εντοπιστεί η σορός της 35χρονης, η αδερφή της είχε κάνει έκκληση μέσω social media να μην γίνονται κλήσεις στο κινητό τηλέφωνο της Natalie Christopher.

“Η αδερφή μου αγνοείται στην Ικαρία από προχθές. Αν έχετε τον αριθμό του κινητού της παρακαλώ μην την καλείται. Αυτό θα ρίξει την μπαταρία και η αστυνομία προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το κινητό της για να την εντοπίσει”, ανέφερε η Jana Christopher.

 

Η εξαφάνιση

Η 35χρονη αστροφυσικός, διέμενε μόνιμα στην Κύπρο με τον σύντροφό της και χάθηκε στην Ικαρία.

Η φωτογραφία της έκανε τα τελευταία 24ωρα το γύρο του διαδικτύου, με φίλους της να κάνουν έκκληση για τον εντοπισμό της.

Η 35χρονη, στις 3 Αυγούστου μετέβη στην Ικαρία, στην περιοχή Κεραμέ, με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της.

Το ζευγάρι προγραμμάτιζε να αναχωρήσει τη Δευτέρα για την Κύπρο μέσω Αθήνας.

Αναστασιάδης:  Χάθηκε άδικα μια νέα επιστήμων και δραστήρια πολίτης

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, που διέμενε και εργαζόταν στην Κύπρο και έχασε τη ζωή της στην Ικαρία, εκφράζει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Όπως αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης «με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την τραγική κατάληξη των ερευνών και την τύχη της Natalie Christopher. Χάθηκε άδικα μια νέα επιστήμων και δραστήρια πολίτης, που είχε μπροστά της όλη τη ζωή και πολλά να δώσει. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Υπουργός Δικαιοσύνης Κύπρου: Θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την ταυτοποίηση

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Γιώργος Σαββίδης, για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ.

Όπως σημειώνει: “Είμαι συγκλονισμένος που μόλις τώρα ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με έχει επίσημα πληροφορήσει ότι η σορός που ανευρέθηι νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε χαράδρα στην Ικαρία αναγνωρίστηκε ότι ανήκει δυστυχώς στην Νάταλι Κρίστοφερ. Νοείται ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για την ταυτοποίηση της νεκρής, σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια της κυπριακής Πολιτείας, όπως και τα δικά μου, προς την οικογένεια και τους φίλους της Νάταλι Κρίστοφερ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα