Τραγωδία στους Παξούς: Συνελήφθησαν τρεις Αφγανοί ως διακινητές

Τραγωδία στους Παξούς: Συνελήφθησαν τρεις Αφγανοί ως διακινητές
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα για τις πρώτες βοήθειες στους μετανάστες , καθώς και άντρες του λιμενικού για τη σύλληψη των διακινητών.

Οι φερόμενοι διακινητές ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου. Συνεχίζονται οι έρευνες στα νερά του Ιονίου για τους υπόλοιπους αγνοούμενους. Δεν έχει εντοπιστεί το σκάφος.

Την πόρτα του ανακριτή Πρεβέζης αναμένεται να περάσουν αύριο τρεις Αφγανοί ηλικίας 26, 30 και 49 ετών αντίστοιχα, που μετά την προανάκριση που διενεργεί η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας, φέρεται να είναι διακινητές των προσφύγων-μεταναστών, που προσπάθησαν να διασχίσουν το Ιόνιο και να βρεθούν στην Ιταλία, αλλά ναυάγησαν 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Οι τρεις φερόμενοι ως διακινητές, ήταν ανάμεσα στους 21 διασωθέντες του ναυαγίου που μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα, ενώ τα στοιχεία τους βασίζονται σε δήλωσή τους.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες με τη συνδρομή δύο περιπολικών σκαφών των Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο, για τον εντοπισμό τυχόν διασωθέντων του ναυαγίου, εν τούτοις το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Φως στην υπόθεση για τον ακριβή αριθμό των επιβαινόντων στο μοιραίο σκάφος αναμένεται να δώσουν και οι καταθέσεις στις δικαστικές Αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα