Για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας: “Σβήνουν” δημοτικά χρέη 2,5 εκατ. ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ

Για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας: “Σβήνουν” δημοτικά χρέη 2,5 εκατ. ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ
Εικόνα από εκδήλωση στο Σύνταγμα για την Επέτειο της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας Eurokinissi

Το χρέος του δήμου Σαλαμίνας ήταν προς την ΕΥΔΑΠ. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την οριστική απαλλαγή και επί της ουσίας διαγραφή χρέους του δήμου Σαλαμίνας προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 2,5 εκατ. ευρώ αποφάσισε η κυβέρνηση. Η είδηση έγινε γνωστή σε εκδήλωση του φορέα “Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020”, με τον κ. Θεοδωρικάκο να σημειώνει ότι “στον ιστορικό δήμο της Σαλαμίνας λύνουμε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο ένα τεράστιο πρόβλημα που τον βασάνιζε για πολλά χρόνια. Απαλλάσσουμε τον Δήμο Σαλαμίνας -κατόπιν σχετικών συζητήσεων που υπήρξαν με τον δήμαρχο της Σαλαμίνας και εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ, και με την κάλυψη του υπουργείου Εσωτερικών -από ένα χρέος 2,4 εκατ. ευρώ.

Έτσι ο Δήμος Σαλαμίνας τίθεται εκτός κάθε είδους μνημονιακής επιτήρησης και είναι ελεύθερος και ισχυρός να μπορέσει να κάνει τους δικούς του προγραμματισμούς, τα δικά του έργα και να υποδεχθεί σπουδαίες πράξεις και αποφάσεις αλληλεγγύης”.

Η σχετική εκδήλωση έλαβε χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία της Μαριάννας Βαρδινογιάννη προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του εορτασμού αλλά και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα