Νέες απεργίες αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Νέες απεργίες αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί

Στις 14 και 17 Μαρτίου θα συνεχίσουν την απεργία τους οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στα μέτρα που θέλει να επιβάλει η τρόικα και το υπουργείο Ανάπτυξης

Αναστολή της κινητοποίησης για τις ερχόμενες μέρες και συνέχιση της απεργίας την Παρασκευή 14 Μαρτίου και την Δευτέρα 17 του μήνα, αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν: "Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η Τρόικα  και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα με δεδομένη την κοινωνική ευαισθησία μας, δίνουμε την ευκαιρία σε όσους έχουν ανάγκη να προμηθευθούν τα φάρμακα τους και να μην δημιουργηθεί  οποιαδήποτε πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού".

Και συνεχίζουν: "Η Τρόικα αποβλέπει στην διάλυση της φαρμακευτικής  περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν:

Τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ

Τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων

Τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς".

Στις 17 Μαρτίου θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του ΔΣ για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση.

SHARE:

24Media Network