Νέα ανατροπή στην υπόθεση για τη φονική φωτιά στο Μάτι

Νέα ανατροπή στην υπόθεση για τη φονική φωτιά στο Μάτι
Αεροφωτογραφία από το Μάτι ένα μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά Eurokinissi

Διευκρινίσεις για το "πάγωμα" της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά. Στη θέση του παραμένει ο Ηλίας Ζαγοραίος.

Αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα ήρθε μετά και τη χθεσινή παραγγελία του Αρείου Πάγου να “παγώσει” η έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ζητώντας τη συσχέτιση πορίσματος της Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης.

Το γεγονός ότι το σχετικό πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο σε τουλάχιστον δύο μήνες προκάλεσε νέες ενέργειες από την πλευρά της Εισαγγελέως ΑΠ Ξένης Δημητρίου. Δικαστικές πηγές διευκρινίζουν ότι το έγγραφο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσει η έρευνα, καθώς είναι στην κρίση του εισαγγελέα να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο σημείο της έρευνας, δηλαδή στην κλήτευση εμπλεκόμενων με την ιδιότητα του υπόπτου. Επισημαίνουν δε πως στόχος της παραγγελίας ήταν η ενημέρωση του νυν προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου και όχι η υποχρεωτική συσχέτιση του πορίσματος, που άλλωστε είναι διοικητικής φύσης.

Την ίδια ώρα, οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν την Ξένη Δημητρίου να δώσει εντολή έτσι ώστε ο Ηλίας Ζαγοραίος να μην αποχωρήσει από τη θέση του -ως όφειλε αφού έχει προαχθεί σε εφέτης ενώ έχει εκλεγεί και ο αντικαταστάτης του- αλλά να παραμείνει σε αυτή, προκειμένου να συνεχίσει τη διερεύνηση. Ο Ηλ. Ζαγοραίος φαίνεται πως θα αποχωρήσει μόνο όταν ολοκληρωθεί η έρευνα με την άσκηση ποινικών διώξεων.

Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε χθες ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι “η είδηση ότι παγώνει η εν εξελίξει δικαστική έρευνα για την εθνική τραγωδία στο Μάτι είναι αδιανόητη και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου φέρει ακέραιη την ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Η εντολή της κ. Δημητρίου συνιστά αθέμιτη παρέμβαση στην ανεξαρτησία των εισαγγελικών λειτουργών στους οποίους έχει ανατεθεί η διεξαγωγή της προκαταρκτικής εξέτασης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα