Νέα ένταση στην Λέσβο με πάνω από 1.000 πρόσφυγες

Νέο περιστατικό έντασης σημειώθηκε στην Λέσβο, όταν το πρωί, περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες, βγήκαν από τον καταυλισμό του Καρά-Τεπέ και απέκλεισαν τον δρόμο, σταματώντας την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο σημείο επενέβησαν οι διμοιρίες των ΥΜΕΤ
- 05 Σεπτεμβρίου 2015 18:51
Την ώρα που οι τοπικές Αρχές της Λέσβου κάνουν λόγο ακόμα και για την ύπαρξη 25.000 προσφύγων στο νησί, σημειώθηκε και νέα ένταση σήμερα το πρωί, όταν περίπου 1.000 πρόσφυγες από τον καταυλισμό του Καρά-Τεπέ, βγήκαν έξω και απέκλεισαν την κεντρική οδική αρτηρία του νησιού που οδηγεί στο λιμάνι, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Στο σημείο έφτασαν διμοιρίες των ΥΜΕΤ για να μην προκληθούν επεισόδια και πάρουν διαστάσεις όπως χθες και μετά από επέμβασή των αστυνομικών δυνάμεων οι μετανάστες απωθήθηκαν στην άκρη του οδοστρώματος χωρίς να σημειωθούν συμπλοκές.
Οι πρόσφυγες και οι μη νόμιμοι μετανάστες που έχουν κατακλείσει το νησί και πλέον έχουν κατασκηνώσει σε δεκάδες σημεία κάνουν λόγο για μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των εγγράφων τους και για άθλιες συνθήκες παραμονής τους στο νησί. Είναι τέτοιος ο συνωστισμός μάλιστα στο καταυλισμό του Καρά-Τεπέ και σε διάφορα άλλα σημεία, που οι υγειονομικοί κίνδυνοι πλέον, εξαιτίας και των θερμοκρασιών, είναι μεγάλοι, τόσο για τους ίδιους του πρόσφυγες όσο και για τους κατοίκους του νησιού.