Νέα επεισόδια, ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί στην Χίο

Νέα επεισόδια, ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί στην Χίο

Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία των επεισοδίων η διαμαρτυρία μιας Σύριας για την καθυστέρηση στην εξέταση της αίτησης παραχώρησης ασύλου 

Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο κράτησης στη ΒΙ.ΑΛ. Από τους χώρους έχουν απομακρυνθεί οι εργαζόμενοι και οι Μ.Κ.Ο. ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση καταστολής της εξέγερσης από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, και όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, αφορμή για το ξέσπασμα των επεισοδίων ήταν η διαμαρτυρία μιας Σύριας σε υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου, για την καθυστέρηση στην εξέταση της αίτησης παραχώρησης ασύλου.

Η ένταση κορυφώθηκε και κατέληξε σε επίθεση της Σύριας κατά των υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου. Στη συνέχεια κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις, οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στους χώρους της ΒΙ.ΑΛ. και τα ΜΑΤ επενέβησαν βίαια ώστε να καταστείλουν τις αντιδράσεις και απεγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους. Ο βοηθός Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου Γ. Κεβόπουλος βρίσκεται στη ΒΙ.ΑΛ. και διαπραγματεύεται με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν ότι στην προσπάθεια της να διαφύγει μια εργαζόμενη από τη Χίο, δέχτηκε επίθεση από τους πρόσφυγες και τραυματίστηκε. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, προς το παρόν επικρατεί ηρεμία με τη Σύρια να έχει μεταφερθεί στο "Σκυλίτσειο", επίσης τραυματισμένη.

Να σημειωθεί ότι, σε εγρήγορση βρίσκονταν από το πρωί οι δυνάμεις ασφαλείας υπό το φόβο εκδήλωσης επεισοδίων ύστερα από όσα προηγήθηκαν σε Λέσβο και Σάμο. Ενδεικτικό είναι ότι από το πρωί και στη Σούδα και στη ΒΙ.ΑΛ βρίσκονταν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής που ακόμη παραμένουν στον χώρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network