Νέα έρευνα για εισαγγελικές καταγγελίες αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου

ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) Ανδρέας Βγενόπουλος παραχωρεί συνέντευξη τύπου με θέμα: «Προσφυγή της Marfin Investment Group σε διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για την προστασία της επένδυσής της στη Λαϊκή Τράπεζα», σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013. (EUROKINISSI)
ΑΘΗΝΑ-Ο πρόεδρος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) Ανδρέας Βγενόπουλος παραχωρεί συνέντευξη τύπου με θέμα: «Προσφυγή της Marfin Investment Group σε διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για την προστασία της επένδυσής της στη Λαϊκή Τράπεζα», σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την ανάσυρσή τους από το αρχείο, λόγω νέων στοιχείων.

Ανασύρθηκαν από το αρχείο οι δύο αναφορές του εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Αγγελή, με τις οποίες κατήγγειλε προσπάθεια παρέμβασης στους χειρισμούς του για την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου.

Την απόφαση έλαβε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία και ανέθεσε την εκ νέου έρευνα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Παπαγεωργίου, καθώς - σύμφωνα με την ίδια υπήρξαν νέα στοιχεία για την υπόθεση. Αυτά φαίνεται πως προέκυψαν από τη  μηνυτήρια αναφορά του κ. Βγενόπουλου η οποία μπήκε στο αρχείο σχετικά με τον καταλογισμό ευθυνών  για διαρροή στοιχείων από τη  δικογραφία που τον αφορούσε και την πρωτοβάθμια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος  της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου.

Εξίσου σημαντικά φαίνεται πως ειναι και τα στοιχεία που προήλθαν από την πρόσφατη άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρ. Βγενόπουλο και άλλων  14 για δάνειο 200 εκατ. ευρώ που χορήγησε σε εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου χωρίς εγγυήσεις. Ο επιχειρηματίας  είναι κατηγορούμενος για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τους εισαγγελείς Διαφθοράς  Ιωάννη Δραγάτση και  Αντώνη Ελευθεριάνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο αναφορές του Ιω. Αγγελή είχαν τεθεί στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα  του Αρείου Πάγου Μανώλη  Ρασιδάκη.

SHARE:

24Media Network