Νέα φωτιά στην Κορινθία – Και δεύτερη εστία στην Δυτική Αχαΐα

Νέα φωτιά στην Κορινθία – Και δεύτερη εστία στην Δυτική Αχαΐα
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Η φωτιά στην Κορινθία εντοπίζεται στο Σπαθοβούνι κοντά στον δρόμο, ανάμεσα σε Κουταλά και Χιλιομόδι, που δεν απειλούνται όμως άμεσα. Στην Δυτική Αχαΐα ξέσπασε και δεύτερη εστία κοντά στον οικισμό Σταθμό, που επίσης δεν απειλείται άμεσα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, στο Σπαθοβούνι, κοντά στον δρόμο, ανάμεσα σε Κουταλά και Χιλιομόδι, δίχως να απειλούνται οι οικισμοί άμεσα.

Στο σημείο έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση και μαζί με τις ενισχύσεις που ζητήθηκαν και έφτασαν, συνολικά πλέον στο σημείο επιχειρούν 77 άντρες της Πυροσβεστικής με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε εξέλιξη παραμένει και η φωτιά που έχει ξεσπάσει σχετικά κοντά στον οικισμό Σταθμός της Δυτικής Αχαΐας, σε χορτολιβαδική έκταση, όμως δεν απειλείται άμεσα. Επί τόπου έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν 24 άντρες της Πυροσβεστικής με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 οχήματα και 2 αεροσκάφη.

Παράλληλα όμως έχει ξεσπάσει και δεύτερη εστία πολύ κοντά και συγκεκριμένα, σε χορτολιβαδική έκταση στην Δ.Ε. Μόμβρης. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα και 2 αεροσκάφη. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι ακριβώς λόγω και της δεύτερης φωτιάς εκτιμάται ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στην περιοχή και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα