Νέα ΄λουκέτα΄σε τουριστικές περιοχές για τις αποδείξεις

Η σφραγισμένη είσοδος κέντρου διασκέδασης στην παραλιακή την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016. Το κατάστημα σφραγίστηκε από υπαλλήλους της υπηρεσίας διασφάλισης δημοσίων εσόδων το Σάββατο 27/8, επειδή δεν είχαν κοπεί 16 αποδείξεις, με τον νόμο να προβλέπει 48ωρο "λουκέτο" για πάνω από 10 αποδείξεις.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Η σφραγισμένη είσοδος κέντρου διασκέδασης στην παραλιακή την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016. Το κατάστημα σφραγίστηκε από υπαλλήλους της υπηρεσίας διασφάλισης δημοσίων εσόδων το Σάββατο 27/8, επειδή δεν είχαν κοπεί 16 αποδείξεις, με τον νόμο να προβλέπει 48ωρο "λουκέτο" για πάνω από 10 αποδείξεις. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Σε νέα "λουκέτα" σε καταστήματα σε τουριστικές περιοχές προχώρησε η ΑΑΔΕ, τα οποία σχετίζονται κατά κύριο λόγο με την μη έκδοση αποδείξεων

Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις φοροδιαφυγής και τα τεχνάσματα των επιτήδειων που αποκαλύπτονται από τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα νησιά και στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο εστιατόριο Mediteraneo, στη Νάουσα της Πάρου, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ενώ εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις οι αρμόδιοι παρενέβαιναν στην ταμειακή μηχανή με αποτέλεσμα να μειώνουν με διάφορα κόλπα τον τζίρο της επιχείρησης. Με τον τρόπο αυτόν, για το 2017 η επιχείρηση είχε αποκρύψει εισόδημα ύψους 166.000 ευρώ. Στο εστιατόριο επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο ενώ θα ακολουθήσει η επιβολή φόρων και προστίμων για το εισόδημα που δεν δηλώθηκε.

Στο Club Αίνιγμα στην Σαντορίνη διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων και ενώ την Κυριακή το μαγαζί σφραγίστηκε, την Δευτέρα οι αρμόδιοι της επιχείρησης το άνοιξαν. Το αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί τελικά 10ήμερο λουκέτο.

Στο beach Bar Santana στην παραλία Παράγκα της Μυκόνου ο έλεγχος εντόπισε μη έκδοση 86 αποδείξεων. Το μαγαζί σφραγίστηκε για 48 ώρες.

Επίσης και σε δύο άλλες περιπτώσεις beach bar στις παραλίες Paradise στη Λιά της Μυκόνου επιβλήθηκε 48ωρο λουκέτο για μη έκδοση αποδείξεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network