Νέα μέτρα: Τι ισχύει για γυμναστήρια και χώρους άθλησης

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για γυμναστήρια και χώρους άθλησης
Γυναίκες σε γυμναστήριο φορώντας μάσκα Shutterstock

Πώς θα λειτουργούν τα γυμναστήρια και οι κλειστοί - ανοιχτοί χώροι άθλησης. Ποιοι και πώς θα μπορούν να τους επισκέπτονται. Όσα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Νέα μέτρα Δημόσιας Υγείας που αφορούν σε ανεμβολίαστους πολίτες, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού μπαίνει στο τέταρτο “κύμα” της, με ένα μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας να μην έχουν κάνει ακόμη εμβόλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το μεσημέρι της Τρίτης (24/07).

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε μέτρα για τους εργαζόμενους, τα rapid test, τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, την χρήση μάσκας, αλλά και όσα θα ισχύουν στην ψυχαγωγία και στους χώρους άθλησης.

Τι ισχύει

Τα κλειστά γυμναστήρια θα λειτουργούν για για εμβολιασμένους και νοσήσαντες έως 6 μήνες από τη διάγνωση και ανεμβολίαστους που έχουν πραγματοποιήσει εργαστηριακό rapid test αντιγόνων έως 48 ώρες πριν. Έλεγχος θα γίνεται στην είσοδο της επιχείρησης.

Οι κλειστοί και ανοιχτοί χώροι άθλησης θα είναι προσβάσιμοι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες μέχρι 6 μήνες πριν. Έλεγχος βεβαίωσης νόσησης ή εμβολιασμού θα γίνεται στην είσοδο του αθλητικού χώρου με την εφαρμογή covid free app.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα