Νέα προσφυγή κατά του γηπέδου της ΑΕΚ

Νέα προσφυγή κατά του γηπέδου της ΑΕΚ

Δύο κάτοικοι προσέφυγαν κατά της κατασκευής στο Συμβούλιο της Επικρατείας

"Μπλόκο" στην ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ επιχειρούν να βάλουν δύο κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι η σχετική απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος πάσχει.

Οι δύο κάτοικοι ζητούν την ακύρωση της από 1.4.2016 απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του όλου έργου, καθώς όπως αναφέρουν παραβιάζεται μεταξύ άλλων, η αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζονται πως οι τροποποιήσεις του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής παράνομα δεν εντάχθηκαν στην διαδικασία στρατηγικής εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ενώ η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει πλημμέλειες και σοβαρές ελλείψεις σε σχέση με τον εντοπισμό, την εκτίμηση και την αξιολόγηση των επιπτώσεων του σχεδιασμού του όλου έργου στο περιβάλλον.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως δεν προβλέφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον από την κατασκευή του γηπέδου, που αναμένεται να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη βλάβη στο φυσικό περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, στο ΣτΕ είχαν προσφύγει στο παρελθόν, χωρίς όμως  αποτέλεσμα -καθώς η δικαστική απόφαση ήταν απορριπτική- ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και κάτοικοι της περιοχής. Τότε, ζητούσαν την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας».

SHARE:

24Media Network