Τα νέα πρόσωπα σε Ελεγκτικό Συνέδριο και Άρειο Πάγο

Άρειος Πάγος
Άρειος Πάγος EUROKINISSI

Την εισήγησή του προς το υπουργικό συμβούλιο για την επιλογή του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των 5 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρας.

Την πρότασή του για την επιλογή του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των 5 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, κατέθεσε στο υπουργικό συμβούλιο, που πραγματοποιήθηκε χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός παρουσίασε έξι για τη θέση του προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς συνταξιοδοτείται η νυν πρόεδρος Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ενώ για τις θέσεις του Αρείου Πάγου πρότεινε η επιλογή να γίνει μεταξύ των 14 αρχαιοτέρων αρεοπαγιτών που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα. Συγκεκριμένα, για το Ελεγκτικό Συνέδριο πρότεινε τους εξής: Ιω. Σαρμά, Σωτηρία Ντούνη, Μαρία Βλαχάκη, Νικ. Μηλιώνη, Άννα Λιγωμένου και Γεωργία Μαραγκού.

ADVERTISING

Αντίστοιχα, για την κάλυψη των 5 κενών θέσεων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου είναι κατά αρχαιότητα, σύμφωνα με την επετηρίδα, οι:

1. Μαρία Βαρελά,

2. Γεώργιoς Κovτός,

3. Ασπασία Μαγιάκoυ,

4. Αρτεμισία Παvαγιώτoυ,

5. Αλτάvα Κoκκoβoύ,

6. Χρήστoς Βρυvιώτης,

7. Δημήτριoς Γεώργας,

8. Γεώργιoς Αvαστασάκoς,

9. Iωάvvης Μαγγίvας,

10. Διovυσία Μπιτζoύvη,

11. Γεώργιoς Χoϊμές,

12. Μαρία Νικoλακέα,

13. Αβρoκόμη Θoύα και

14. Γεώργιoς Παπαηλιάδης.

Το λόγο έχει πλέον η διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η οποία θα γνωμοδοτήσει, ενώ την τελική απόφαση θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο.

SHARE:

24Media Network