Νέα Σμύρνη: Στάχτη γνωστό εστιατόριο μετά από εμπρησμό – Πρώην μοντέλο μεταξύ των ιδιοκτητών

Νέα Σμύρνη: Στάχτη γνωστό εστιατόριο μετά από εμπρησμό – Πρώην μοντέλο μεταξύ των ιδιοκτητών
Eurokinissi

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το γνωστό ιταλικό εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οι μαρτυρίες για εμπρησμό και τα γνωστά ονόματα που κατέχουν ποσοστό.

Υπό έλεγχο κατάφερε να θέσει η Πυροσβεστική τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε εστιατόριο που στεγάζεται σε ισόγειο πολυκατοικίας επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη.

Το εστιατόριο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ ζημίες προκλήθηκαν στην πρόσοψη της πολυκατοικίας καθώς και στα διαμερίσματα.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν 5 άτομα από την πολυκατοικία. Ανάμεσα τους υπάρχει ένας τραυματίας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς και μια μητέρα με το βρέφος της, που μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων.

Eurokinissi

Eurokinissi

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, βρίσκονταν στο εστιατόριο ένας υπάλληλος, που κατήγγειλε πως άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια, πέταξαν κάτι μέσα και αμέσως εκδηλώθηκε η φωτιά.

Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι, μετά ακούστηκε ένα μπαμ, ξέσπασε φωτιά και έφυγε. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω”, ανέφερε ο υπάλληλος.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνουν την έκταση της φωτιάς εντός του εστιατορίου, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να σπεύδουν αμέσως στο σημείο για να την περιορίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το γνωστό ιταλικό εστιατόριο λειτουργούσε εδώ και περίπου έναν χρόνο, ενώ τα άτομα που κατείχαν την ιδιοκτησία του ήταν γνωστά στον χώρο της showbiz, καθώς, πέρα από την επιχειρηματική τους ενασχόληση, εργάζονταν στον χώρο της τηλεόρασης και του μόντελινγκ.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς έδωσε από το σημείο της φωτιάς o αρχιπύραρχος Αναστάσιος Χατζόπουλος.

«Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Όπως τόνισε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο επιφέροντας σημαντικές ζημιές στους πάνω ορόφους.

«Με ειδικά εργαλεία και διανοίγοντας θύρες διαμερισμάτων απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους», σημείωσε και κατέληξε: Η πυρκαγιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτή την στιγμή τίθεται σε μερικό έλεγχο”.

Η πυροσβεστική, όπως είπε, θα διενεργήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα