Νέα Σμύρνη: Με ποια ποινή απειλείται ο 22χρονος

Νέα Σμύρνη: Με ποια ποινή απειλείται ο 22χρονος
Στον εισαγγελέα ο 22χρονος Eurokinissi

Τι αναμένεται να ισχυριστεί ο 22χρονος από το εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς για τις πράξεις που του αποδίδονται.

Στην αποδοχή της κατηγορίας που αντιμετωπίζει, πρόκειται να προχωρήσει τη Δευτέρα ο 22χρονος, που εμφανίζεται να παρενόχλησε τουλάχιστον πέντε κοπέλες τα τελευταία δύο χρόνια, με τελευταία την νεαρή κοπέλα στην Νέα Σμύρνη, την οποία ακολούθησε μέχρι την εξώπορτα της πολυκατοικίας της.

Ο νεαρός φοιτητής που εντοπίστηκε με τη συνδρομή των χρηστών του Facebook, βρέθηκε χθες ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή. Η κατηγορία φαίνεται πως αφορά αν όχι όλες, τότε την πλειοψηφία των περιπτώσεων όπου οι γυναίκες τον έχουν ταυτοποιήσει ως το δράστη σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα πάντως με το άρθρο 337 του Ποινικού Κώδικα, η κάθε πράξη προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, η οποία αποτελεί πλημμέλημα, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους. Συγκεκριμένα, στην επίμαχη διάταξη αναφέρεται: «Όποιος με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα, με προτάσεις που αφορούν γενετήσιες πράξεις, με γενετήσιες πράξεις που τελούνται ενώπιον άλλου ή με επίδειξη των γεννητικών του οργάνων, προσβάλλει βάναυσα την τιμή άλλου, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή χρηματική ποινή. Για την ποινική δίωξη απαιτείται έγκληση».

Σύμφωνα δε με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τα θύματα θα πρέπει να υποβάλουν μήνυση κατά του υπόπτου μέσα σε διάστημα τριών μηνών από την ημέρα της ταυτοποίησης. Διαφορετικά επέρχεται η παραγραφή του αδικήματος και ο φερόμενος δράστης δεν γίνεται να διωχθεί. Μάλιστα, το σενάριο αυτό δεν είναι καθόλου σπάνιο, αν αναλογιστεί κανείς πόσες καταγγελίες έχουν φτάσει μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών κατά συγκεκριμένων προσώπων για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, οι οποίες όμως δεν έχουν ερευνηθεί από τις εισαγγελικές αρχές, λόγω παραγραφής.

Τι ισχυρίζεται

Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία πάντως, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος σκοπεύει να αποδεχθεί τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί. Τόσο η τοποθέτηση του συνηγόρου υπεράσπισης, Γ. Μυταλούλη, όσο και η κατάθεση της μητέρας του κατηγορούμενου για να πείσει το δικαστήριο ότι δεν συντρέχουν λόγοι για να κρατηθεί μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, καταδεικνύουν τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές της υπεράσπισης.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας ουσιαστικά αποδέχθηκε την κατηγορία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε συνέχεια κοντά στα παιδιά μας κι εγώ και ο άντρας μου. Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί στο παιδί μας να συμβαίνει κάτι. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί μου θα το είχα αντιμετωπίσει». Μάλιστα, τόνισε στο δικαστήριο ότι θα φροντίσει ο γιος της να λάβει την απαραίτητη ιατρική και ψυχολογική φροντίδα για να αντιμετωπιστεί η κατάστασή του.

Αντίστοιχα ο συνήγορος του από τις δηλώσεις του ενώπιον του δικαστηρίου αλλά και στους δημοσιογράφους, έχει δώσει μία πρώτη εικόνα, μιλώντας για «διογκωμένη η υπόθεση», η πραγματική διάσταση της οποίας θα δοθεί επ’ακροατηρίω.

Κράτηση μέχρι τη Δευτέρα

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι ο 22χρονος αφού έλαβε την αναβολή που ζητούσε προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, βρέθηκε να παραμένει κρατούμενος μέχρι τη Δευτέρα οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης. Το Αυτόφωρο Μονομελές δεν δέχθηκε το αίτημα του για άρση της κράτησής του, αντίθετα έκρινε πως ο νεαρός θα πρέπει να κρατείται έως ότου το δικαστήριο εκδόσει την τελική του κρίση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version