Νέα Σμύρνη: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον Γ. Γ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Νέα Σμύρνη: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον Γ. Γ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Αστυνομικός χτυπά πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Τι λέει ο ίδιος στο News247.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, με αφορμή τις σκηνές αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η σχετική του ανακοίνωση:

“Κατέθεσα σήμερα 8/03/2021 ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για όσα διαδραματίστηκαν την 7/03/2021 στην Πλατεία Νέας Σμύρνης. Οι Αστυνομικές Αρχές δεσμεύονται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από το Κώδικα Δεοντολογίας Αστυνομικού και τον Ποινικό Κώδικα. Κάθε πράξη τελούμενη από αστυνομικό όργανο πρέπει να οριοθετείτε μέσα στο πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος.

Δυστυχώς, οι σκηνές, των οποίων γίναμε όλοι μάρτυρες, προκαλούν αποτροπιασμό και αποτελούν πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία. Είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές θα κινηθούν τάχιστα. Ευχαριστώ το Δικηγόρο Αθηνών Κωνσταντίνο Χ. Γώγο για τη ουσιαστική συμβολή του στη σύνταξη της μηνυτήριας αναφοράς”.

“Είναι ευρύτερο το πρόβλημα και θέλω να το αναδείξω”

To News247 επικοινώνησε με τον δικηγόρο Μιχάλη Καλαντζόπουλο, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους της ενέργειάς του, η οποία έγινε αυτόνομα, εκπροσωπώντας τον εαυτό του και συνάμα κατέχοντας την ιδιότητα του Γ.Γ του ΔΣΑ.

“Γνωστοποίησα στον εισαγγελέα αυτά που υπέπεσαν στην αντίληψή μου, αυτά που είδαμε όλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ζήτησα να τα μελετήσει και να ψάξει τους υπεύθυνους προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Έκρινα σκόπιμο να τα γνωστοποιήσω επισήμως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία. Τη συγκεκριμένη κίνηση την κάνω ως δικηγόρος, ως Έλληνας πολίτης, ο οποίος τυγχάνει να έχει και την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα. Εκπροσωπώ τον εαυτό μου”, λέει ο κ. Καλαντζόπουλος και τονίζει:

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να τα αναδεικνύουμε και να επιλαμβάνεται και η δικαιοσύνη. Θα το αναδείξω γιατί είναι ευρύτερο το πρόβλημα που παρουσιάζεται και πρέπει να τα τα αναδείξουμε και εμείς οι δικηγόροι, όπως και οι οι πολίτες, ο καθένας από την πλευρά του”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα