Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο δράστης που έριξε τον αστυνομικό από την μηχανή

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο δράστης που έριξε τον αστυνομικό από την μηχανή
Συνελήφθη ο άνδρας που έριξε από το δίκυκλο τον αστυνομικό της ομάδας "ΔΡΑΣΗ"

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται πλέον και ο δράστης που έριξε τον αστυνομικό από την υπηρεσιακή του μοτοσικλέτα

Συνελήφθη και ο δράστης που πρωτοστάτησε στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης στην Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για έναν άντρα 30 ετών, ο οποίος έτρεξε εναντίον των αστυνομικών της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, άρπαξε από πίσω τον αστυνομικό και τον πέταξε στο έδαφος με αποτέλεσμα ο όχλος των επιτιθέμενων να καταλήξει πάνω του και να τον ξυλοκοπήσουν άγρια.

Πρόκειται για οργανωμένο οπαδό, ελληνικής υπηκοότητας με καταγωγή από Αντιόχεια. Ο συγκεκριμένος άνδρας δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, οι οποίες έφτασαν στα ίχνη του με αξιοποίηση πληροφοριών.

Άλλες 16 συλλήψεις, ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Την ίδια ώρα, βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ένας 22χρονος Έλληνας που συμμετείχε στην ομάδα των κουκουλοφόρων που επιτέθηκαν εναντίον του αστυνομικού. Από τους συνολικά 16 συλληφθέντες για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε βάρος του αστυνομικού. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος δεν έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές για κάτι, ωστόσο φαίνεται να είναι και αυτός οργανωμένος οπαδός.

Σε βάρος του 22χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη, ενώ οι 16 συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης.

Ο 22χρονος παραπέμφθηκε στον τακτικό ανακριτή, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού. Κατά την κατηγορία, η πράξη τελέστηκε από το νεαρό κατηγορούμενο και άλλους άγνωστους δράστες.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους δεκαπέντε συλληφθέντες, ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τέσσερα πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).

Οι επτά από τους δεκαπέντε είναι κάτω των 18 ετών και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα