Νεα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Νεα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Στην Πλατεία Συντάγματος, πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με το αίτημα που κατέθεσε η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, για διακοπή της ποινής, να απορρίπτεται ομόφωνα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, η απεργία πείνας και δίψας του κρατουμένου συνεχίζεται και μαζί συνεχίζονται και οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Όπως συμβαίνει όλες τις τελευταίες ημέρες, το απόγευμα της Πέμπτης (04/03) συγκεντρώθηκε κόσμος στην πλατεία Συντάγματος και έκανε πορεία διαμαρτυρίας προς την Ομόνοια.

Με σύνθημα “Κανένας νεκρός της πείνας απεργός” και ” Να ζήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, νίκη τώρα στην απεργία πείνας” οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από την πλατεία Συντάγματος, κινήθηκαν πρώτα προς το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια προς την Ομόνοια.

Παρόντες ήταν, δικηγόροι, φοιτητικοί σύλλογοι, καλλιτέχνες και αλληλέγγυοι πολίτες, οι οποίοι με πανό και συνθήματα ζήτησαν να υλοποιηθεί το αίτημα του κρατούμενου που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια.

Η αστυνομική παρουσία ήταν έντονη, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν αυτή τη φορά περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, έχοντας απαγορεύσει την πρόσβαση στην πλατεία από όλες τις διόδους πλην της νότιας που οδηγεί στην Ερμού.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία και στους γύρω δρόμους, με δυνάμεις της Δράση και ΔΙΑΣ να περιπολούν, ενώ στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής βρέθηκαν και οι Αύρες της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησαν έκλεισαν η λεωφόρος Αμαλίας, η Πανεπιστημίου αλλά και η Βασιλίσσης Σοφίας από την πλαϊνή είσοδο της Βουλής ως το Σύνταγμα, ενώ κλειστοί ήταν και οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Μοναστηράκι. Πλέον όλοι οι δρόμοι και οι σταθμοί του μετρό, είναι ανοιχτοί.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version