Νέα τραγωδία στη Λέσβο. Δύο νεκροί πρόσφυγες σε ναυάγιο

ΛΕΣΒΟΣ-ΑΦΙΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΣΚΑΜΝΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
ΛΕΣΒΟΣ-ΑΦΙΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΣΚΑΜΝΙΑΣ.(EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Δύο νεκροί, σήμερα, σε ισάριθμα περιστατικά με μετανάστες και πρόσφυγες, βόρεια της Λέσβου. Στο νησί επικρατεί παγετός, με τις θερμοκρασίες να κινούνται στο μηδέν

Δύο νεκροί σε ισάριθμα περιστατικά με μετανάστες και πρόσφυγες, βόρεια της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, ένα παιδί, περίπου πέντε ετών, έχασε τη ζωή του, όταν η βάρκα στην οποία επέβαινε βυθίστηκε. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το παιδί υπέκυψε από υποθερμία παρά τις προσπάθειες των διασωστών, στη μονάδα αυξημένης φροντίδας της Σκάλας Συκαμνιάς, όπου μεταφέρθηκε. Από το συγκεκριμένο ναυάγιο διασώθηκαν 46 άτομα, ενώ άγνωστο παραμένει έως τώρα εάν υπάρχουν αγνοούμενοι. Ακόμη, μία γυναίκα πέθανε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τις τουρκικές ακτές, επίσης από υποθερμία.

Σήμερα, στη Λέσβο, και ιδιαίτερα στη βόρεια πλευρά της, επικρατεί παγετός. Οι θερμοκρασίες κινούνται γύρω στο μηδέν και αυτό κάνει δύσκολη την επιβίωση ανθρώπων όπως οι πρόσφυγες, που αγνοούν τους κινδύνους ενός τέτοιου ταξιδιού, κάτι, φυσικά, που ξέρουν οι Τούρκοι μεταφορείς, οι οποίοι ανενόχλητοι, από τις απέναντι ακτές συνεχίζουν να στέλνουν κόσμο σε ταξίδια θανάτου.

Την Τρίτη, κάτω από πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, συνθήκες πραγματικού παγετού, στη Λέσβο πέρασαν 1.028 άτομα, από τα οποία 828 πιστοποιήθηκαν έως σήμερα στις 9:00, στο Κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης της Μόριας. Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρα και έως τις 12:00, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν αποβιβαστεί στις ακτές του νησιού περισσότεροι από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους και εκατοντάδες μικρά παιδιά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουσκ: Η Σένγκεν θα καταρρεύσει, αν δεν λυθεί το προσφυγικό σε δύο μήνες

Νέα τραγωδία με μετανάστες στις ακτές της Σάμου. Εντοπίστηκαν οι σοροί έξι ατόμων

SHARE:

24Media Network