Νέα Ζηλανδία: Οι μαρτυρίες των Κρητικών που έζησαν από κοντά το μακελειό

Νέα Ζηλανδία: Οι μαρτυρίες των Κρητικών που έζησαν από κοντά το μακελειό
Άνθρωποι αγκαλιάζονται αναστατωμένοι μετά το τραγικό συμβάν στη Νέα Ζηλανδία AP

Οι 20 Κρητικοί εκδρομείς που βρέθηκαν στην «καρδιά» των γεγονότων που συγκλόνισαν τον πλανήτη, επέστρεψαν και μιλούν για την κατάσταση που βίωσαν στη Νέα Ζηλανδία.

Μετά από 30 ώρες ταξίδι οι 20 Έλληνες εκδρομείς που επέλεξαν να ταξιδέψουν στη Νέα Ζηλανδία, πιστεύοντας πως θα έχουν μια όμορφη εμπειρία από ένα μακρινό ταξίδι, επέστρεψαν με εικόνες που δεν θα ήθελαν να θυμούνται.

Αν και επρόκειτο για μία από τις ασφαλέστερες χώρες του πλανήτη, όλα κατέρρευσαν μέσα σε μία στιγμή. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που βίωσαν.

“Το πρώτο τζαμί ήταν 500 μέτρα μακριά από το ξενοδοχείο μας, γι’ αυτό και δεν μας άφησαν να κυκλοφορήσουμε στο δρόμο. Βλέπαμε τους μαγαζάτορες να τρέχουν, να κλείνουν τα μαγαζιά τους και να φεύγουν. Μας έλεγαν να φύγουμε γρήγορα”, δήλωσε μία κυρία από τους ταξιδιώτες. 

“Περιπολικά και αστυνομία γυρνούσαν γύρω γύρω, γιατί νόμιζαν ότι υπάρχει κι άλλος δράστης, ότι μπορούσε να χτυπήσει ακόμα. Από το ξενοδοχείο δεν θα μας άφησαν να βγούμε έξω και από την τηλεόραση μάθαμε τι ακριβώς συνέβη”, ήταν μερικές από τις μαρτυρίες.

Όπως είπαν, την επόμενη μέρα το κλίμα ήταν περίεργο, καθώς αυτό που συνέβη ήταν πολύ μεγάλο. Άνθρωποι άφηναν λουλούδια στο σημείο του συμβάντος, ενώ μηνύματα άφησαν και οι Έλληνες εκδρομείς, γράφοντας πως η Ελλάδα δεν θα ξεχάσει ποτέ το περιστατικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα