Διενέργεια νεκροτομής στο 2,5 ετών αγοράκι που φέρεται να πνίγηκε από τροφή

Το νοσοκομείο παίδων "Αγία Σοφία"
Το νοσοκομείο παίδων "Αγία Σοφία" EUROKINISSI

Το άτυχο παιδάκι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αγία Σοφία από τις 4 Οκτωβρίου και κατέληξε δέκα μέρες αργότερα. Τι ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών μεταφέρθηκε το 2,5 ετών αγοράκι που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» από τις 4 Οκτωβρίου και κατέληξε στις 14 Οκτωβρίου. Το άτυχο παιδάκι φέρεται να πνίγηκε ενώ έτρωγε σε παιδικό σταθμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου «στις 4 Οκτωβρίου διεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο 'Αγία Σοφία', νήπιο ηλικίας περίπου 2,5 ετών, άσφυγμο και απνοϊκό. Διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία. Μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο αντιμετωπίστηκε, τόσο φαρμακευτικά, όσο και χειρουργικά από την νευροχειρουργική κλινική με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά, το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14 Οκτωβρίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Αγοράκι 2,5 ετών πνίγηκε από τροφή

SHARE: