Νέο “κρούσμα” αρνητών στην Πιερία: “Θεματοφύλακες” πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή σχολείου

Νέο “κρούσμα” αρνητών στην Πιερία: “Θεματοφύλακες” πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή σχολείου
"Θεματοφύλακες" πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή σχολείου voria.gr

Νέο σοκαριστικό περιστατικό με αρνητές της πανδημίας του κορονοϊού. "Θεματοφύλακες" πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή σχολείου και τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής ως "προδότη". Συνελήφθησαν πέντε άτομα.

Ξεπέρασαν κάθε όριο γραφικότητας αρνητές της πανδημίας του κορονοϊού στην Πιερία, οι οποίοι κινήθηκαν βίαια κατά διευθυντή Γυμνασίου της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο του Αιγινίου εμφανίστηκε ομάδα ατόμων, αυτοαποκαλούμενοι ως “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” η οποία έβαλε χειροπέδες σε διευθυντή και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με την κατηγορία του “προδότη”. Στη συνέχεια, οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε συλλήψεις των πέντε ατόμων.

Εις βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία, ανάλογα με τον βαθμό συμμετοχής τους στο περιστατικό, με την οποία αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν γίνει γνωστές οι πράξεις που τούς αποδίδονται, αλλά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εξετάζεται το αδίκημα της αρπαγής, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Πηγές, μάλιστα, της Εισαγγελίας ανέφεραν ότι ο διευθυντής προσφάτως είχε δεχθεί απειλές, ενώ κάποιοι εκ των «πρωταγωνιστών» του σημερινού συμβάντος έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές σε σχέση με την ακραία αντιεμβολιαστική ρητορική τους και εις βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Το πρωτοφανές αλλά και άκρως επικίνδυνο περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, περίπου μετά τις 7:30 σήμερα το πρωί την ώρα που έφταναν τα παιδιά στο σχολείο. Όταν ο καθηγητής του Γυμνασίου πήγε να εισέλθει στο κτήριο, ομάδα πέντε ατόμων τον πλησίασαν, τον προπηλάκισαν και αφότου τον αποκάλεσαν προδότη, του πέρασαν χειροπέδες και τον έβαλαν στο αυτοκίνητο, παραδίνοντάς τον λίγα λεπτά αργότερα στο ΑΤ της περιοχής.

Ο διευθυντής άμεσα μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο Κέντρο Υγείας της περιοχής όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειας.

Το ασύλληπτο αυτό συμβάν έρχεται να συμπληρώσει μία συνεχόμενη δράση της ομάδας αυτής που εδώ και καιρό δυσχεραίνουν το εκπαιδευτικό έργο, τόσο στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, όσο και στο Λύκειο, με το οποίο και συστεγάζονται. Μάλιστα, το γεγονός πως το σχολείο τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν αφήνει μαθητές να εισέρχονται χωρίς μάσκα και self test στο σχολικό συγκρότημα αποτελεί μία συνεχή αφορμή προκειμένου να… προκαλεί τέτοια φαινόμενα από συγκεκριμένη ομάδα.

Ειδικότερα, οι διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου έλαβαν στις 24 Νοεμβρίου μέσω ενός δικαστικού επιμελητή ένα έγγραφο που σημείωνε πως τα σχολεία επιτάσσονται στο όνομα των «Αυτόχθονων Ελλήνων». Οι διοικήσεις του σχολείου, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr αλλά και οι καθηγητές βρέθηκαν για ακόμα μία φορά προ εκπλήξεως. Συνεχώς, άλλωστε, οι συγκεκριμένες ομάδες κάνουν διαδικτυακά καλέσματα αλλά και διά ζώσης συγκεντρώσεις με σκοπό να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για συνεχείς απειλές και προπηλακίσεις εναντίον καθηγητών.

Τι αναφέρει ο δήμαρχος

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας σοκαρισμένος από το περιστατικό εκτιμά ότι αυτά τα άτομα δεν πρέπει να είναι από την περιοχή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος ανέφερε πως “οι αυτοαποκαλούμενοι Θεματοφύλακες του Συντάγματος «συνέλαβαν» τον γυμνασιάρχη και τον οδήγησαν προς άγνωστη κατεύθυνση”. “Αναφέρω προς άγνωστη κατεύθυνση (τελικά τον μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα), ώστε να μπούμε στην ψυχολογία αυτού του ανθρώπου, για το πώς μπορεί ένιωθε εκείνες τις στιγμές” είπε χαρακτηριστικά.

Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με άμεση παρέμβασή του, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτή των αρνητών μελών της ομάδας που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι… πέρασαν χειροπέδες σήμερα το πρωί στον διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα».

Ο υπουργός με δήλωσή του καταδικάζει το επεισόδιο και αναφέρει: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη λίγες ημέρες νωρίτερα, όταν αρνητές της πανδημίας του κορονοϊού εισέβαλαν σε διαγνωστικό κέντρο στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης και συστήθηκαν ως στελέχη της “Συνταγματικής Αστυνομίας”.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα