Νίκολας Μπερνς: “Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σωστά το θέμα Κουφοντίνα”

Νίκολας Μπερνς: “Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σωστά το θέμα Κουφοντίνα”
Eurokinissi

Υπέρ της ελληνικής κυβέρνησης τάχθηκε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ως προς την αντιμετώπιση του απεργού πείνας και δίψας Κουφοντίνα, εστιάζοντας στο παρελθόν του..

Ύστερα και από την ομόφωνη απόρριψη του αίτηματος διακοπής της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα (1997-2001), Νίκολας Μπερνς τοποθετήθηκε υπερ της ελληνικής κυβέρνησης, συναινώνταςμε την αδιάλλακτη στάση της προς τα αιτήματα του πολυισοβίτη απεργού πείνας.

Ο Μπερνς έγραψε στο Twitter πως: “η ελληνική κυβέρνηση σωστά αρνείται να αντιμετωπίσει ευμενώς τον καταδικασθέντα τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Εκείνος, μαζί με την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε πέντε μέλη της Αμερικανικής Πρεσβείας κατά την περίοδο 1975-1991 και πολλούς ακόμα Έλληνες”.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το tweet του Μπερνς συνοδεύεται από άρθρο της δημοσιογράφου Νίκης Κιτσαντώνη στους New York Times, όπου ο Κουφοντίνας αναφέρεται ως “Hit Man” (εκτελεστής).

Στο κείμενο περιγράφεται το αίτημα του Κουφοντίνα για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού η μετέπειτα άρνηση αποδοχής του από την ελληνική κυβέρνηση, οι αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το κύμα υποστήριξης χιλιάδων διαδηλωτών προς τον 63χρονο ισοβίτη.

Επιπλέον, η Κιτσαντώνη αναφέρεται στις δολοφονικές επιθέσεις της 17 Νοέμβρη στις οποίες έχει εμπλακεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας και φιλοξενεί μια δήλωση σχετικά με την τρομοκρατία στην Ελλάδα που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Η καθηγήτρια Διεθνούς Ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μαίρη Μπόση, τονίζει πως η απεργία πείνας του Κουφοντίνα έχει γίνει αφορμή συσπείρωσης τρομοκρατικών ομάδων που όπως υποστηρίζει “ήδη στρατολογούν νέα άτομα” και σε περίπτωση θανάτου του, δεν αποκλείεται να επανακάμψουν σε δράση. Η Μπόση κλείνει την τοποθέτηση της, διαπιστώνοντας πως “από την δεκαετία του `70 και μετά, τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα έχουν να επιδείξουν μόνο διαφωνίες ως προς την διαχείριση της τρομοκρατίας. Δεν έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version