Novartis: Ολόκληρη η κατάθεση του Φ. Δεστεμπασίδη

Novartis: Ολόκληρη η κατάθεση του Φ. Δεστεμπασίδη
Γραφεία της Novartis Denis Linine

O πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis προσήλθε ως μάρτυρας στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Αναλυτικά η κατάθεσή του.

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis, το στέλεχος που επισήμως διένειμε τις διαφημίσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, προσήλθε ως μάρτυρας στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης.

Είπε ότι δεν γνώριζε, ούτε σε ποια μέσα ενημέρωσης, ούτε σε ποια πρόσωπα δίνονταν τα χρήματα, και ότι τις υπογραφές στους ισολογισμούς τις έβαζε ο Κωνσταντίνος Φρουζής.

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, σύμφωνα με το ereportaz.gr, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης είπε ότι δεν γνωρίζει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ότι δεν είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» ή «Μάξιμος Σαράφης». Ότι δεν έχει κληθεί να καταθέσει από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

«Δεν επιθυμώ να απαντήσω για τίποτα άλλο, πέραν του αντικειμένου της παρούσας επιτροπής, που είναι η διερεύνηση τυχόν ευθυνών του κ. Παπαγγελόπουλου», δήλωσε κατ΄επανάληψη στη διάρκεια της εξέτασης του. Τη στάση του αυτή αιτιολόγησε σημειώνοντας ότι τον εμπλέκουν στην υπόθεση άλλα πρόσωπα (σ.σ. ο διαφημιστής Εμμανουήλ Βουλκίδης και ο Νικόλαος Μανιαδάκης) και συνεπώς δεν θέλει να προκαταλάβει όσα θα πει στη Δικαιοσύνη όταν και αν κληθεί.

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης είπε ότι δεν απαντά. Δεν είπε όμως ότι δεν γνωρίζει. Το αντίθετο μάλιστα, αφού δήλωσε πως αν κληθεί από τη δικαιοσύνη «θα εισφέρει».

Δείτε αναλυτικά τα ντοκουμέντα της κατάθεσης στο ereportaz.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα