Novartis: Στις 12 Δεκεμβρίου αποφασίζει η Ολομέλεια Εφετών

Novartis: Στις 12 Δεκεμβρίου αποφασίζει η Ολομέλεια Εφετών
Τα γραφεία της Novartis στην Αθήνα Eurokinissi

Η Ολομέλεια Εφετών καλείται να αποφανθεί αν και ποιοι η υπόθεση Novartis θα «χρεωθούν» στο σύνολό της σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Στη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Αθήνας προχωρά στις 12 Δεκεμβρίου ο προϊστάμενος του Εφετείου, Κων. Σταμαδιάνος, προκειμένου να αποφανθεί αν και ποιοι εφέτες ειδικοί ανακριτές θα αναλάβουν την πολύκροτη υπόθεση Novartis.

Η συζήτηση έρχεται ενώπιον της Ολομέλειας μετά το αίτημα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, και με την ολοκλήρωσή της θα γίνει γνωστό ποιοι δικαστικοί λειτουργοί θα αναλάβουν όλα τα σκέλη της υπόθεσης. Πρόκειται συνολικά για οκτώ δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, από τις οποίες τέσσερις βρίσκονται σε ανακριτές διαφθορά και ακόμα τρεις στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ενώ μία δικογραφία που εκκρεμεί είτε στον εισαγγελέα πρωτοδικών είτε στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς.

Ειδικότερα να σημειωθεί ότι στους ανακριτές Διαφθοράς εκκρεμούν δικογραφίες, με κατηγορούμενο τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενος Νίκο Μανιαδάκη, καθώς και διαφημιστές. Αντίστοιχα, στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς βρίσκονται δικογραφίες που αφορούν στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και στον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και δικογραφίες που αφορούν σε πρώην μέλη επιτροπών του υπουργείου υγείας, γιατρούς που φέρονται να είχαν δωροδοκηθεί από τη Novartis, αλλά και στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας από την Ελλάδα και από τη μητρική εταιρεία.

Όσο για τον πρώην Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, η δικογραφία έχει σταλεί με παραγγελία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για άσκηση ποινικής δίωξης στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επί της ουσίας, ο ορισμός εφέτη ειδικού ανακριτή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των ερευνών από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και τους ανακριτές, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τις ποινικές δικογραφίες που εκκρεμούν σχετικά με τη Novartis.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα