Novartis: Προστατευόμενος μάρτυρας προσπάθησε να εξαφανιστεί

Novartis: Προστατευόμενος μάρτυρας προσπάθησε να εξαφανιστεί
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση Eurokinissi

Εντοπιστηκε από τις αρχές, ενω προσπαθούσε να φυγει με την οικογένειά του. Σε βαρος του ασκηθηκε ποινιξή διωξη, καταστώντας τον κατηγορούμενο

Ποινική δίωξη σε έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis άσκησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, προκαλώντας σημαντικές εξελίξεις για την υπόθεση. Απετράπη η φυγή του την τελευταία στιγμή.

Το πρόσωπο σε βάρος του οποίου ασκήθηκαν διώξεις μετατρέποντάς τον από μάρτυρα σε κατηγορούμενο έχει διατελέσει στο παρελθόν σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας που επίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών. Μάλιστα αποτέλεσε έναν από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες. Φαίνεται όμως πως τελικά και ο ίδιος εμπλέκεται στην υπόθεση οδηγώντας τις εισαγγελικές αρχές να αλλάξουν την ιδιότητα του και μαζί την ποινική του μεταχείριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας είναι πλέον αντιμέτωπος με τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50.

Μάλιστα, ο ίδιος φαίνεται πως επιχείρησε μαζί με την οικογένειά του να διαφύγει από τη χώρα χθες το βράδυ, μετακομίζοντας εν κρυπτώ. Τελικά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αφού τα αντανακλαστικά των αρχών στάθηκαν ικανά να αποτραπούν τα χειρότερα.

Ο νυν κατηγορούμενος εντοπίστηκε, διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ενώ παρέδωσε και το διαβατήριο του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα