Novartis: Προθεσμία για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Novartis: Προθεσμία για τον Ανδρέα Λοβέρδο
Ανδρέας Λοβέρδος Eurokinissi

Προθεσμία αναμένεται να πάρει ο Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση Novartis.

Για τις 30 Μαΐου έλαβε προθεσμία ο Ανδρ. Λοβέρδος, ο οποίος είχε κληθεί να παράσχει σήμερα Παρασκευή εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην υπουργός Υγείας, μέσω του πληρεξουσίου δικηγόρου του, ζήτησε να λάβει γνώση της ογκωδέστατης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί. Μάλιστα, παρέλαβε ήδη το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων που έχει συγκεντρώσει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Ο Ανδρ. Λοβέρδος είχε κληθεί ως ύποπτος για το ενδεχόμενο τέλεσης της πράξης της παθητικής δωροδοκίας.

Ο πρώην υπουργός έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας “στρεφομένης κατά του Δημοσίου κατ’εξακολούθηση με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης”, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ζητήσει πρόθεσμία. Συγκεκριμένα, ενώπιον της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς πρόκειται να βρεθεί ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Άγγελος Καραχάλιος, ο οποίος θα ζητήσει -όπως άλλωστε δικαιούται- να λάβει μία προθεσμία προκειμένου να αποκτήσει γνώση της δικογραφίας και στη συνέχεια να προετοιμάσει το νομικό του οπλοστάσιο.

Υπενθυμίζεται πως οι εισαγγελικές αρχές έχουν κλητεύσει τον Ανδρ. Λοβέρδο για το διάστημα Απρίλιος 2011 έως και Μάιος 2012, οπότε και διατελούσε υπουργός Υγείας. Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνη έχουν μπει τέσσερα σκευάσματα της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας, για σοβαρές παθήσεις, τα οποία φέρονται να διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών. Για την ίδια περίοδο έχουν κληθεί και πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη Επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων που ελέγχονται για το αδίκημα της απιστίας αλλά και οι υπεύθυνοι διαφημιστικής εταιρίας που θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων χρημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα