Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο αποχαιρετισμός του αθλητικού κόσμου

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Ο αποχαιρετισμός του αθλητικού κόσμου
AP

Τον σπουδαίο προπονητή που έφυγε την Πέμπτη από την ζωή αποχαιρετά ο αθλητικός κόσμος της χώρας

Με ανακοινώσεις τους οι ΚΑΕ αποχαιρετούν τον μεγάλο προπονητή, Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος έφυγε την Πέμπτη από την ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, που οδήγησε τους “ερυθρόλευκους” δύο φορές στην κορυφή της Ευρώπης το 1997 στη Ρώμη και το 2012 στην Κωνσταντινούπολη ενώ κάθισε στον πάγκο της ομάδας του Πειραιά από το 1996-1999 και από το 2010 μέχρι το 2012.

“Η ερυθρόλευκη οικογένεια είναι συντετριμμένη. Ο μεγαλύτερος προπονητής του Ολυμπιακού και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, ο τεράστιος Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν είναι πια κοντά μας.

Ο Ντούντα του Θρύλου έκανε το μεγάλο ταξίδι και άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό. Τέτοιες ώρες τα λόγια είναι φτωχά…Η σκέψη μας είναι με την οικογένειά του. Δάσκαλε σε ευχαριστούμε για όσα μας πρόσφερες. Θα σε θυμόμαστε για πάντα. Καλό ταξίδι Θρυλικέ Ντούντα…”

Ο ΠΑΟΚ ήταν από τις ομάδες που συνεργάστηκε με τον θρυλικό Ντούντα για μία διετία από το 1991 μέχρι και το 1993. Η ΚΑΕ δεν ξέχασε τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο και προπονητή και έστειλε το δικό της αντίο στον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

“Ο δάσκαλος, ο σοφός, ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς. Μία τεράστια προσωπικότητα του παγκόσμιου μπάσκετ, έφυγε σήμερα από τη ζωή. Οι αναμνήσεις όμως θα μείνουν για πάντα, όπως και η τεράστια προσφορά του στο άθλημα. Καλό ταξίδι Ντούντα…”

Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωσή του αποχαιρέτησε τον θρύλο του παγκοσμίου μπάσκετ, Ντούσαν Ίβκοβιτς που έφυγε σε ηλικία 78 ετών σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

“Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός εκ των κορυφαίων “δασκάλων” του αθλήματος”.

Ο Βασίλης Σπανούλης αποχαιρέτησε με ένα συγκλονιστικό μήνυμα τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος στις 26 Ιουνίου, έβαλε τίτλους τέλους στη μεγαλειώδη καριέρα του, είπε το δικό του ξεχωριστό αντίο στον Ντούντα

“Α ρε Ντουντα ΔΑΣΚΑΛΕ,ΗΓΕΤΗ,ΑΡΧΟΝΤΑ!!! Οι λεξεις ειναι μικρες,λιγες,μπροστα στο μεγαλειο σου.. Σε ευχαριστω για οσα μου διδαξες.. Σε ευχαριστω που υπηρξες μεντορας μου και ησουν παντα διπλα μου! Ησουν το ιδιο το μπασκετ ! Ειμαι συντετριμμενος”.

Όπως αναφέρει το SPORT 24, ομάδες της EuroLeague, ομοσπονδίες, αντίπαλοι και συνεργάτες, έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον χαμό μία σπουδαίας μπασκετικής προσωπικότητας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα