Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών στο Βουνό των Κενταύρων

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών στο Βουνό των Κενταύρων

Ο Σύλλογος Φίλων Τόλκιν, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, έχει τη χαρά να ανοίξει το φετινό Φεστιβάλ Πηλίου με παρουσιάσεις και δρώμενα που θα γίνουν στην Τσαγκαράδα, στις 15 και 16 Ιουλίου 2016

Σε μια προσπάθεια διάδοσης της κουλτούρας του Φανταστικού, ο Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Τόλκιν "The Prancing Pony", σε συνεργασία με την ομάδα αφήγησης "Βάρδισσες" και τη χορωδία "Fantasy Choir", διοργανώνουν, μετά από πρόσκληση των Τοπικών Αρχών, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουλίου στην Τσαγκαράδα διήμερο γνωριμίας με το έργο του καθηγητή Τζ. Ρ. Τόλκιν.

Παρασκευή 15/7

20.30 – 21.00  "Παραμύθια της Μέσης-γης" – Μια διαφορετική αφήγηση από τις "Βάρδισσες".

21.00 – 22.00  "Tόλκιν και Παγκοσμιότητα" – Μια ομιλία πάνω στις αιτίες που κάνουν το έργο του J.R.R. Tolkien αγαπητό στους Έλληνες, από τη δημοσιογράφο Βίκυ Σαμαρά.

Σάββατο 16/7

20.30 – 21.00  "Φανταστικές μελωδίες" – Τραγούδια από ταινίες και παιγνίδια Φαντασίας, από την "FantasyChoir".

21.00 – 22.00  "Η Μυθική Σαγήνη του Χρυσού" – Θεατρικό δρώμενο από τα μέλη του "Prancing Pony".

Στις εκδηλώσεις συμπράτουν οι "Βάρδισσες" και η "Fantasy Choir".

Με την υποστήριξη των εκδόσεων "Αίολος" και του ξενοδοχείου "Χαμένος Μονόκερος".

Ο Σύλλογος Φίλων Τόλκιν "The Prancing Pony" ιδρύθηκε το 2002, ως ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο μορφωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και με κύριους σκοπούς την μελέτη του συγγραφικού έργου του J.R.R. Tolkien, την ανάπτυξη και την διάδοση αυτού στην ελληνική επικράτεια, την προώθηση της επικοινωνίας και της επαφής των προσώπων που ενδιαφέρονται γι’ αυτό, καθώς και την γνωριμία με όλες τις μορφές έκφρασης που αντλούν την έμπνευσή τους από αυτό.

Τα μέλη του Συλλόγου προέρχονται κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από την Θεσσαλονίκη, την Κόρινθο και άλλες πόλεις. Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται μηνιαίες συναντήσεις, ειδικές παρουσιάσεις και ομιλίες, θεματικές ημερίδες, εκδρομές πολιτιστικού περιεχομένου, καθώς και κοινωνικό έργο με τη μορφή αιμοδοσίας.

Το "Prancing Pony" είναι μέλος του International Tolkien Fellowship και διατηρεί επαφές με πολλούς αντίστοιχους ευρωπαϊκούς συλλόγους, παίρνοντας μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Στην Ελλάδα συνεργάζεται με άλλες ομάδες που ασχολούνται με το Φανταστικό και πέρσι πήρε μέρος στο πρώτο πανελλήνιο φεστιβάλ ΦantastiCon 2015. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα μας www.tolkien.gr και στην ομάδα μας στο facebook

Οι "Βάρδισσες" είναι φίλες που τις έφερε κοντά η αγάπη για τη μελέτη των Αρχαίων Θρύλων. Η καθεμιά έχει ταξιδέψει το δικό της μονοπάτι, και όταν συναντηθήκαν κάποτε σε ένα τρίστρατο, αποφάσισαν να κοιτάξουν η κάθε μια στην καρδιά της άλλης.

Κι άρχισαν να πλέκουν ιστορίες δικές τους, να αλλάζουν τις μουσικές, και να δημιουργούν έναν καινούργιο κοινό κόσμο. Και όταν αυτές οι ιστορίες δεν μπορούσαν πια να μένουν θαμμένες σε συρτάρια, αποφάσισαν να τις μοιραστούνε.

Πλέον τριγυρίζουν από τόπο σε τόπο, σαν περιπλανώμενες Βάρδοι του παλιού καιρού και διηγούνται ιστορίες, μοιράζονται μουσικές, και προσπαθούνε να κρατήσουν ζωντανή την πανάρχαια παράδοση των Βάρδων.

Τις συντροφεύουν φίλες, φίλοι, τροβαδούροι, δάσκαλοι, μαθητευό με νοι... όλοι χαρισματικοί άνθρωποι και μαγικοί συνεργάτες.

Οι παραστάσεις έχουν θεματολογίες που καλύπτουν μύθους, παραμύθια και ιστορίες πολλών λαών, τόπων και παραδόσεων. Για επικοινωνία με τις Βάρδισσες... [email protected]

Η "Fantasy Choir" αποτελεί ένα φωνητικό σύνολο νέων ατόμων που εκφράζουν την αγάπη τους και το πάθος τους για το φανταστικό κόσμο μέσω της μουσικής, και συγκεκριμένα της πολυφωνικής μουσικής. Η "Fantasy Choir" δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2014 ως ιδέα, και ξεκίνησε την δράση της τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου με την πρώτη της εμφάνιση στο ΦantastiCon 2014. Από τότε έχει εμφανιστεί σε εκδηλώσεις όπως το The Christmas Factory στην Τεχνόπολη και τον Μουσικό Μάη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών - στην οποία εμφάνιση έλαβε πολύ θετικά σχόλια από καθηγητές του Πανεπιστημίου.

Η "Fantasy Choir" είναι η πρώτη και μοναδική χορωδία στην Ελλάδα με ρεπερτόριο παρμένο αποκλειστικά από έργα φαντασίας και συνεχίζει να προχωράει δυναμικά με πρωτοβουλίες και την ανεκτίμητη βοήθεια των μελών της!

Διευθύνει ο Γιάννης Κανέρης, τελειόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

facebook.com/fantasychoir

SHARE:

24Media Network