Ο Σαϊντού Καμαρά δεν θα απελαθεί: Δεκτή η αίτησή του για παροχή διεθνούς προστασίας

Ο Σαϊντού Καμαρά δεν θα απελαθεί: Δεκτή η αίτησή του για παροχή διεθνούς προστασίας
O Σαϊντού Καμαρά στο Μαξίμου Eurokinissi

Η Αρχή Προσφύγων έκανε δεκτή την αίτηση του Σαϊντού Καμαρά για παροχή διεθνούς προστασίας και δεν θα απελαθεί από την Ελλάδα.

Την αίτηση του Σαϊντού Καμαρά για παροχή διεθνούς προστασίας, δηλαδή την μη απέλασή του από την Ελλάδα, έκανε δεκτή η Αρχή Προσφύγων.

Όπως αποδεικνύεται, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν για το ενδεχόμενο απέλασης του αριστούχου μαθητή, μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, απέδωσαν.

Μάλιστα, το ζήτημά του πήρε -δικαίως- τέτοια έκταση, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να υποδέχεται τον 18χρονο μαθητή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, υπέρ του Σαϊντού, με την οποία πρότειναν την επαναφορά διατάξεων με συγκεκριμένες βελτιώσεις ώστε να συντάσσονται με τις πιο σύγχρονες διεθνείς πρακτικές.

«Τα αρμόδια όργανα της ελληνικής πολιτείας ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ο οποίος μετέχει της ελληνικής παιδείας, να γίνει η Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του. Η Ελλάδα είναι μια χώρα δικαίου και ανθρωπισμού» δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η ιστορία του Σαϊντού Καμαρά

Ο νεαρός μαθητής από τη Γουινέα ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, συνδέθηκε με παρέες, έλαβε την ελληνική παιδεία, αρίστευσε.

Ωστόσο, το Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει και κλήθηκε να εγκαταλείψει αναγκαστικά τη χώρα.

Το σχολείο αλλά και λοιποί κρατικοί παράγοντες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες από τα Χριστούγεννα για να αλλάξουν την απόφαση και να κρατήσουν τον Σαϊντού στη χώρα, το οποίο και θα γίνει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα