Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σαϊντού Καμαρά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Σαϊντού Καμαρά
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαϊντού Καμαρά Eurokinissi

Μετά την πανελλήνια κινητοποίηση για την οριστική παραμονή του Σαϊντού Καμαρά στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον 18χρονο μαθητή.

Ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Σαϊντού Καμαρά εξέφρασε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεσή του και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του τμήματος παρακολούθησης της εκπαίδευσης προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την προσδοκία του, η απόφαση της αρχής προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαϊντού Καμαρά Eurokinissi

Τροπολογία υπέρ του Σαϊντού Καμαρά κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Βουλή

Τροπολογία υπέρ του μαθητή Σαϊντού Καμαρά κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την επαναφορά συγκεκριμένων διατάξεων που είχε καταργήσει στο παρελθόν η ΝΔ με αποτέλεσμα να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ίδια την ουσία του κράτους δικαίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητούν από τη ΝΔ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά και εκατοντάδων άλλων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, διαφορετικά ο τρόπος που πολιτεύεται πάνω σε αυτό το θέμα η Νέα Δημοκρατία θα είναι υποκριτικός.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτείνει να επανέλθει η δυνατότητα των Ανεξάρτητων Επιτροπών της Αρχής Προσφυγών να παραπέμψουν προς εξέταση στις αρμόδιες αρχές μια αίτηση διεθνούς προστασίας, όταν αυτή απορρίπτεται, όταν η Επιτροπή κρίνει ότι συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι για τη χορήγηση αδείας διαμονής στη χώρα.

Με την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνεται η επαναφορά διατάξεων με συγκεκριμένες βελτιώσεις ώστε να συντάσσονται με τις πιο σύγχρονες διεθνείς πρακτικές.

Κάλεσμα για τις 9:30 την Τετάρτη στη Νίκαια για το δίκαιο αίτημά του μαθητή

To ζήτημα του Σαϊντού Καμαρά έχει προκαλέσει πανελλήνια κινητοποίηση με τελικό στόχο την οριστική, αυτή τη φορά, παραμονή του στην Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό υπάρχει κάλεσμα για την Τετάρτη στις 9:30 έξω από την επιτροπή προσφυγών στη Νίκαια έτσι ώστε η φωνή όσων αγωνίζονται για το δίκαιο αίτημα του 18χρονου παιδιού από τη Γουινέα να μεγαλώσει και να ακουστεί παντού.

Ως γνωστόν, ο Καμαρά, ασυνόδευτο προσφυγόπουλο, φοιτεί στο 1ο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου αλλά απειλείται με απέλαση αφού τον Δεκέμβρη έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει.

Ο Σαιντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα το Νοέμβρη του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών.

Ο 18χρονος είναι άριστος μαθητής, έχει μάθει ήδη την ελληνική γλώσσα και επιθυμεί διακαώς να σπουδάσει στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει βέβαια αν εκλείψει ο κίνδυνος απέλασής του.

Στην Ελλάδα κατέληξε μέσω Σενεγάλης και Τουρκίας, αρχικά στην Κάλυμνο και εν συνεχεία στην Αθήνα.

Την Παρασκευή παρέλασε με τους υπόλοιπους συμμαθητές του στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα