ΟΑΣΘ: Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι. Προσφεύγει στη δικαιοσύνη η διοίκηση

ΟΑΣΘ: Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι. Προσφεύγει στη δικαιοσύνη η διοίκηση

"Δεν μπορούν να μας εμπαίζουν άλλο", ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοι. "Η επίσχεση δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα" απαντά η διοίκηση του οργανισμού

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει από το Σάββατο η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, με τη διάρκεια της κινητοποίησής τους να εξαρτάται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον οργανισμό, Δημήτρης Τσερμενίδης ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης είχε δεσμευτεί ότι θα φροντίσει να προκαταβληθεί η τελευταία δόση Δεκεμβρίου από την κρατική επιχορήγηση, καθώς και ότι θα γίνει προεκταμίευση μέρους των 18 εκατ. ευρώ, που αναγνώρισε η κυβέρνηση ότι οφείλει το δημόσιο στον οργανισμό από την αύξηση του ΦΠΑ.

“Από τις συναντήσεις που είχαμε στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώσαμε ότι δεν έχει κινηθεί καμία τέτοια διαδικασία. Δεν μπορούν να μας εμπαίζουν άλλο”, τόνισε.

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη η διοίκηση

Μετά από την κίνηση αυτή των εργαζομένων, η διοίκηση του ΟΑΣΘ ετοιμάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη προκειμένου να αρθεί η επίσχεση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός, τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν επίσχεση “παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αναγνώρισε την οφειλή του προς τον Ο.Α.Σ.Θ. λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α. από 13% σε 23 % και 24% στην καταβαλλόμενη αντισταθμιστική καταβολή, έχοντας ήδη υπογράψει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης τη σχετική Κ.Υ.Α. με την εντολή της άμεσης καταβολής του οφειλόμενου ποσού στον Ο.Α.Σ.Θ., πράγμα που σημαίνει ότι εντός των προσεχών ημερών θα καταβληθεί άμεσα ολόκληρη η οφειλόμενη προς τους εργαζόμενους μισθοδοσία των μηνών Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2016”.

Και συνεχίζει: “Η κήρυξη της εν λόγω επίσχεσης δεν επιλύει το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, αλλά αντίθετα δημιουργεί περαιτέρω οικονομικά προβλήματα στον Οργανισμό και το κυριότερο στερεί από τους πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Ο Ο.Α.Σ.Θ. για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης, ώστε να επιτύχει την άρση της αναγγελθείσας επίσχεσης εργασίας και να  αποκαταστήσει την ομαλότητα στη διεξαγωγή της συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, η οποία δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του Οργανισμού μας.

Καλούμε εκ νέου το Συνδικάτο Εργαζομένων Ο.Α.Σ.Θ. να ανακαλέσει την επίσχεση εργασίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα